Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Microsoft lanceert Windows Server 2008 R2 in Nederland

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 9 oktober 2009 08:04 uur

ballmer-kleinMicrosoft heeft donderdag voor de zakelijke markt drie nieuwe producten geïntroduceerd: Windows 7, Exchange Server 2010 en Windows Server 2008 R2. “Het belang van goede it is op dit moment groter dan ooit tevoren”, zei Ballmer donderdag in zijn keynote tijdens het Technet Live-evenement in Den Haag. Alles is tegenwoordig gebaseerd op it.

Ook benadrukte Ballmer het belang van efficiënt en goedkoop werken. De slogan waarmee de nieuwe producten op de markt worden gebracht is dan ook ‘The new efficiency’, wat slaat op het idee dat gebruikers met minder meer kunnen doen. “Laat dat nu heel goed uitkomen met de crisis”, zei de Microsoft-topman.

Naast het nieuwe besturingssysteem Windows 7, is donderdag voor de zakelijke markt ook Exchange 2010 en Windows Server 2008 R2 geïntroduceerd. “De belangrijkste technologie van nu op het gebied van datacentra is virtualisatie”, stelde Ballmer. De nieuwe serversoftware van Microsoft is hierop ingesteld met functies als Live Migration en Hyper-V. “Ik garandeer dat er geen goedkopere en effectievere manier is om te bezuinigen op de kosten voor datacentra dan te virtualiseren met Hyper-V-technologie in Windows Server 2008 R2.”

Nieuw in Windows Server 2008 R2 is onder meer de functie ‘core parking‘. Hiermee kan de load verdeeld worden over de verschillende beschikbare processoren. Bepaalde chips kunnen in de ‘parkeerstand’ worden gezet, wat een hoop energie scheelt. Want energie is één van de grootste kostenposten, vertelde Ballmer. Volgens een studie van Getronics kan het energieverbruik met 13 procent omlaag als er met de nieuwe Microsoft-software wordt gewerkt. Dit kan het gemiddelde bedrijf 13 euro per computer besparen.IMG_1723-edit2

Wachten
In de aanloopfase naar de lancering van Windows 7 heeft een aantal bedrijven in Nederland al gewerkt met het nieuwe besturingssysteem. Hieronder zijn onder meer de omroepen AKN (Avro, KRO, NCRV), Bugaboo, enkele onderdelen van justitie en autofabrikant BMW. Inmiddels zijn ongeveer zesduizend werkplekken in Nederland voorzien van Windows 7.

Consumenten moeten nog heel even geduld hebben, want zij kunnen de nieuwe software pas vanaf 22 oktober aanschaffen.

Melle Gloerich, 9 oktober 2009 4:04 pm

Ik vond het vooral goed hoe hij overtuigend liet zien dat als er in de komende tien jaar een efficiëntieslag gemaakt gaat worden dat dit alleen door IT mogelijk is.
Ook leuk hoe hij op z'n 'Nederlands' Getronics uitsprak :)

De complete keynote is te zien op http://www.ngn.nl/stevekeynote

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.