Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

ITU: WO III in cyberspace

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 13 oktober 2009 08:01 uur

International Telecommunication Union (ITU)De International Telecommunication Union (ITU) heeft aan de wereldwijde beveiliging van het internet de hoogte prioriteit gegeven. Volgens ITU secretaris-generaal, Hamdoun Toure is dit noodzakelijk, omdat de derde wereldoorlog zich in cyberspace zal afspelen met catastrofische gevolgen, meldt Voice of America.

Om een bijdrage te leveren aan de wereldwijde beveiliging van het internet, heeft ITU een Global Response Center opgericht dat twee taken krijgt. De eerste functie is een vroegtijdig waarschuwingssysteem. Intelligence over cyberdreigingen worden door het systeem vrijwel realtime verzameld. Deze informatie is beschikbaar voor alle bij ITU aangesloten landen.

De tweede functie van het Global Response Center genaamde ESCAPE, kan worden ingeschakeld wanneer er een cyberaanval aan de gang is. Het land dat getroffen wordt door de aanval wordt het Global Response Center geholpen om de aanval een halt toe te roepen en de problemen die er door ontstaan op te lossen.

Volgens Toure zijn er bij cyberoorlogen, geen supermachten, in wezen is elke burger op aarde een potentiƫle supermacht. Op basis van conventionele oorlogen is volgens Toure gebleken dat de beste manier om een oorlog te winnen, het uitbreken van de oorlog te voorkomen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.