Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Google bevestigt aanwezigheid in TCN Eemsdelta Datacenter

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 16 november 2007 08:32 uur

Google bevestigd aanwezigheid in TCN Eemsdelta DatacenterEr werd als lang over gespeculeerd of Google de grote huurder zou zijn van het nieuwe TCN Eemsdelta Datacenter. Ondanks aanhoudende speculaties, hield Google de kaken stijf op elkaar.

Tegenover TV Noord heeft Google het stilzwijgen doorbroken en officieel bekend gemaakt dat ze een flink deel van de ruimte in het TCN Eemsdelta Datacenter gaat huren.

Douwe Oosinga van Google noemt de volgende voordelen van het datacentrum:

  • Fiber verbindingen met London, Amsterdam en Hamburg.
  • Beschikbaarheid van duurzame energie (zon wind en biomassa).
  • Ligging 3 meter boven NAP.

Google verwacht dat ze zodra het datacentrum online gaat in de eerste helft van 2008 dat ze 5 tot 10 mensen nodig hebben in Eemshaven. Nu vraag ik me af of 5 tot 10 medewerkers veel of weinig is, om het serverpark van Google in Eemshaven draaiende te houden?

Update 15:00 uur: Erwin Boogert mailde mij dat hij een uitgebreide fotoserie van het TCN Eemsdelta Datacenter online heeft staan.

AlexanderOnline, 16 november 2007 10:57 am

In het begin zullen het er meer zijn om alles op te zetten, maar als het draait, dan draait het gewoon en hoeft er alleen maar wat onderhoud/vervanging en eventueel wat uitbreiding gedaan te worden. Kan prima met 5-10 man lijkt me.

GVR, 16 november 2007 2:39 pm

Beheer zal toch remote zijn, dus je hebt alleen maar wat remote handjes nodig om pacthes te trekken, diskjes te vervangen etc.. Volgens mij is het Google platform in verregaande mate gevirtualiseerd op standaard hardware..

insider, 16 november 2007 7:06 pm

Aangezien google zijn servers nog steeds op verrijdbare 19" racks plaatst (http://www.trentfoley.com/googlerack_front.jpg ,weliswaar iets netter) heb je aan mankracht niet zoveel nodig.

De installatie bestaat uit een simpele kan en klare image. In feite bestaat het serverpark van google dus uit een cluster servers waarvan het beheer centraal wordt geregeld. De werknemers ter plaatse hoeven alleen maar defecte hardware te vervangen en hier en daar een image schieten.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.