Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Heemskerk wil discussie over netneutraliteit

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 14 oktober 2009 08:03 uur

Mag Apple zomaar applicaties zoals Skype van zijn netwerk weren? Wie bepaalt wat er op een netwerk mag gebeuren? Deze en andere kwesties zullen aan bod komen tijdens een themamiddag die het ministerie van Economische Zaken en het onderzoeksprogramma Next Generation Infrastructures binnenkort organiseert over netneutraliteit.

Volgens het ministerie zijn vraagstukken over het management van het dataverkeer steeds actueler omdat het gebruik van elektronische netwerken blijft stijgen. Overigens speelt deze discussie niet alleen in Nederland, zo stelt het ministerie van Economische Zaken. Ook in Europa is netneutraliteit vanwege de behandeling van het New Regulatory Framework (NRF), oftewel de herziening van de telecom regelgeving, onderwerp van discussie.

Staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken heeft namens Nederland al zijn steun toegezegd aan de Europese Commissie (EC) in het initiatief om telecomoperators te verplichten transparant te maken welke gebruiksbeperkingen er gelden. Ook steunt Heemskerk de EC om kwaliteitseisen aan telecomoperators te stellen als de markt niet goed blijkt te werken.

De themamiddag is bedoeld voor een breed publiek ‘zodat alle argumenten boven tafel komen’. Naast marktpartijen worden kamerleden, beleidsmakers uit andere landen en onafhankelijke experts uitgenodigd.

De themamiddag wordt op 5 november vanaf 13 uur gehouden in Den Haag. De middag wordt gegeven in samenwerking met de Next Generation Infrastructures, een onderzoeksprogramma dat de publieke belangen die spelen bij allerlei typen infrastructuren onderzoekt. Belangstellenden kunnen zich nog tot 30 oktober voor de themamiddag opgeven.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...