Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

EvoSwitch datacentrum krijgt ISO 27001 certificering

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 20 november 2007 07:54 uur

EvoSwitchHet EvoSwitch datacentrum heeft de ISO 27001 certificering toegekend gekregen van Professor dr. ir. Ronald Paans RE van Noordbeek IT Audit.

Uit de certificering blijkt dat alles wat er binnen het EvoSwitch datacentrum gebeurt volgens strenge procedures verloopt, daarmee sluit EvoSwitch aan bij ondermeer KPN, Schuberg Philis, STRATO en Telecity Group die ook een ISO 27001 certificaat voor hun datacentra hebben.

ISO 27001 omvat ook de Code voor Informatiebeveiliging. Dat is een van de meest strikte normen op het gebied van informatiebeveiliging, een norm die ook door de Nederlandsche Bank wordt opgelegd aan financiële instellingen zoals banken en verzekeraars.

Professor Paans van Noordbeek IT Audit:

ISO 27001 is dé standaard als het gaat om de betrouwbaarheid en veiligheid van IT-processen in een datacenter. Daarmee weet je zeker of de integriteit, vertrouwelijkheid én beschikbaarheid van de data is gewaarborgd.

In gesprek met ISPam.nl geeft Professor Paans aan dat de organisatie van EvoSwitch al voor zijn komst grotendeels in lijn was met wat ISO 27001 voorschrijft en dat er daarom maar weinig hoefde te gebeuren om te voldoen aan de standaard. Uiteindelijk heeft Professor Paans na een audit van twee maanden de ISO 27001 certificering aan EvoSwitch toegekend.

Laurens Rosenthal, Innovation Director van EvoSwitch:

Het houdt onze organisatie scherp. Voor klanten geeft het de zekerheid dat hun data ook in de toekomst veilig is ondergebracht. Die garantie geven we overigens niet alleen via een juiste inrichting van onze informatiebeveiliging, maar ook via de aandacht voor ons organisatiebeleid, de organisatieprocessen, en ons personeel.

EvoSwitch gefeliciteerd met jullie ISO 27001 certificering!

Glenn, 20 november 2007 9:52 am

Zeker gefeliciteerd!

Hoewel het destijds bij Redbus een grote poppenkast was, zo'n certificering. *Opeens* moest ik m'n naam noemen bij het hek, moest ik me op een brandlijst inschrijven, kreeg ik een badge mee en werd ik bij de deur van het andere gebouw nogmaals geverifieerd.

Ik was daar zeer positief over. Een week later ging het weer op z'n oude manier. Bleek dat men dus in die afgelopen periode de directie en de certificeerders op bezoek had.

Uiteindelijk is alleen het dragen van de badge nog gebleven.

Randy ten Have, 20 november 2007 1:58 pm

Toevallilg gister nog in Redbus geweest. Naam en code bij het hek anders gaat het niet open (grr. laptop open klappen voor de code en 10 minuut wachten). Badge, brandlijst en toen ik naar 2e liep bleek m'n pac niet te werken op de deur naar de trappen dus kon je terug naar 2f voor een nieuwe badge. Nu de meeste shared providers (op Transip na) weg zijn daar, zie je dat het echt een B2B outsourcecentrum wordt van TeleCity, met de bijbehorende eisen. En dat is helemaal niet verkeerd gelukkig. Immers; we weten allemaal dat er in het verleden switches en complete servers zijn 'verdwenen' uit Redbus.

Glenn, 20 november 2007 2:06 pm

Zozo, ik sta te kijken van die striktheid bij Redbus. Ben daar dan ook al ruim 3 maanden niet geweest.

Overigens zit naast TransIP ook IS nog in Redbus en die blijft daar voorlopig ook.

TotallyHosted, 20 november 2007 4:48 pm

TransIP is wel bezig om naar DCG te Amsterdam te verhuizen, min of meer een eigen datacenter.... Dus die zijn er binnenkort weer weg.

Andrew Passon, 20 november 2007 6:29 pm

Ik vind zaken zoals checken identiteit, tekenen voor pac/badge e.d. niet meer dan vanzelf sprekend. Redbus liet dat inderdaad heel vaak na, toch goed om te horen dat ze dat hebben aangepast. Bij mijn niet nader te noemen werkgever zijn deze zaken + wat extra maatregelen ook niet meer dan normaal.

Arjan Bijnen, 21 november 2007 5:43 pm

De toegangscontrole van EvoSwitch is dik op orde en absoluut menselijk. Ikzelf ben ook wel eens vergeten mezelf aan te melden. Kon zonder enig probleem naar de ontvangst hal en daar via me laptoppie met WiFi mezelf aanmelden. Nog geen minuut later kon ik al naar binnen wandelen.

Mark, 22 november 2007 12:11 am

Bij DCA wordt zelfs het documentnummer van je identiteitsbewijs genoteerd als ik het goed zag. Bij Easynet is je naam invullen voldoende.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.