Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Yahoo wint strijd om domeinnaam yahoo.tel

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 20 oktober 2009 08:03 uur

telnicYahoo heeft de strijd om zijn .tel-domeinnaam gewonnen. Volgens de arbitragecommissie was de domeinnaam geregistreerd om te kunnen meeliften op het succes en de bekendheid van Yahoo.

De domeinnaam yahoo.tel die nu nog op naam van de Spanjaard David Blanco Ramos staat, moet aan Yahoo worden overgedragen. Volgens het National Arbitration Forum, dat zich over de kwestie heeft gebogen, heeft de Spanjaard inbreuk gemaakt op het merkenrecht. Het gebruik van de domeinnaam zoals dat nu gebeurt, veroorzaakt verwarring en is een schending van het merk Yahoo, aldus de arbitragecommissie.

“Blanco Ramos gebruikt yahoo.tel om bezoekers door te sturen naar zijn eigen blog waar hij zijn eigen diensten als projectmanager aanbiedt. Hij haalt daarmee commercieel voordeel uit het gebruik van yahoo.tel en aangezien hij niet gebonden is met de naam Yahoo, is er sprake van merkinbreuk en het te kwader trouw gebruik van de domeinnaam.

Voor Yahoo was dit een vrij gemakkelijke zaak omdat Blanco Ramos zich niet heeft verdedigd en niet heeft geprobeerd om zijn domeinnaam te behouden. Yahoo heeft daarentegen allerlei bewijsstukken ingediend om aan te tonen dat yahoo.tel aan het internetbedrijf toebehoort, schrijft Domainnews.com.

Yahoo heeft met dit dispuut voor zover bekend als eerste grote bedrijf een strijd om een .tel-domeinnaam gewonnen. Bedrijven en merkenhouders konden van oktober vorig jaar tot en met februari dit jaar hun .tel-domein vastleggen.

Het toplevel domein .tel van beheerder Telnic is een aparte extensie die vooral bedoeld is een soort virtueel visitekaartje met gegevens hoe iemand te bereiken is.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.