Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Belgacom slachtoffer van afpersing door hacker

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 21 oktober 2009 08:04 uur

belgacomEen hacker die zich ‘Vendetta’ noemt, heeft maandagavond de inloggegevens van dertig internetklanten van het grootste Belgische telecombedrijf Belgacom op internet gepubliceerd. De hacker dreigt meer gegevens te publiceren als de provider niet aan zijn eis voldoet.

De hacker heeft de gegevens op een Franstalig forum gepubliceerd. In het bericht eist hij dat Belgacom de datalimieten voor internet afschaft. Gaat de provider niet in op deze eis, dan zullen er meer gegevens van klanten worden geopenbaard, aldus de hacker.

Volgens de site Userbase.be gaat het om een van oorsprong Amerikaanse hacker die op dit moment in Belgiƫ verblijft. Hij zou misbruik hebben gemaakt van een bug in de firmware van de Bbox2, het VDSL2-modem dat Belgacom gebruikt voor onder meer internet en televisie. Met dit apparaat kunnen klanten op afstand extra dataverkeer of andere extra diensten bestellen.

Dankzij deze gepubliceerde wachtwoorden is het mogelijk om als iemand anders te surfen, extra datapacks te bestellen en andere betalende diensten bij het abonnement te activeren. Of hier ook al misbruik van is gemaakt, wordt nergens gemeld.

Wel zegt Belgacom dat het inmiddels een klacht heeft ingediend tegen de onbekende hacker en dat het bedrijf nog onderzoekt hoe hij aan de inloggegevens van de klanten is gekomen. De provider stelt bovendien dat de gedupeerde klanten allen een nieuw wachtwoord hebben gekregen.

Xel, 21 oktober 2009 5:05 pm

Gevaarlijke jongen dit.
Zal snel moeten worden opgespoord voordat hij nog meer slachtoffers maakt.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.