Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Kabinet wil meer groene datacentra

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 22 oktober 2009 08:00 uur

groenhostenUit een onlangs door het Ministerie van Economische Zaken gepubliceerd onderzoek blijkt dat het stroomverhruik van datacentra de komende 10 jaar met factor 10 zal toenemen, vergeleken met referentiejaar 2006. Daarom wil zij meer groene datacentra zien.

Datacentra en netwerken zijn maar goed voor 20 procent van het geheel van ict-energieverbruik, maar het groeit wel het hardst met een toename van 52 procent in twee jaar. Driekwart van het ICT-energieverbruik komt nu echter uit huishoudens. Met name hier zijn veel voordelen te behalen, door deze apparatuur zuiniger te maken.

“We moeten verder doorgaan op de ingeslagen weg en voorkomen dat de CO2-uitstoot door ICT zo snel toeneemt als de afgelopen jaren. Ik ben daarom ook blij dat zich recent ook nieuwe bedrijven als Vodafone en Telecity hebben gecommitteerd aan de afspraken die ik vorig jaar met de ICT-branche (ICT~Office) heb gemaakt. Dit moet uiteindelijk leiden tot een verbetering van de energie-efficiency in de ICT-sector met 30 procent over de periode 2005-2020. Verder verdienen voorbeelden zoals de aanpak in Amsterdam navolging. Alleen zo zorgen we ervoor dat het elektriciteitsgebruik tot 2020 slechts met 26 procent groeit in plaats van met 73 procent,'” zo licht staatssecretaris Frank Heemskerk toe.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.