Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

ITU wil IPv6-adressen uitgeven

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 23 oktober 2009 08:02 uur

International Telecommunication Union (ITU)De International Telecommunication Union (ITU) wil IPv6-adressen gaan uitgeven. Daarover is, ondanks bezwaren van de VS en enkele andere landen, een resolutie over aangenomen tijdens de ITU-Council bijeenkomst die deze week plaatsvindt in Genève. De ITU moet een model ontwikkelen voor nationale uitgifte van IPv6-adressen. De ITU zou op haar beurt de coördinatie moeten hebben over alle Country Internet Registries (CIR’s), meldt heise.

Uit een onderzoek door het Maleisische National IPv6 Center of Excellence in opdracht van ITU zou blijken dat gebruikers beter bedient worden door hun systeem waarbij er per land IPv6-adressen worden uitgegeven. Ook moet er een groot blok IPv6-adressen worden gereserveerd voor toekomstig gebruik door ontwikkelingslanden. Zo moet worden verzekerd dat ontwikkelingslanden in de toekomst ook over voldoende IPv6-adressen kunnen beschikken.

Ondanks dat er een resolutie over het plan is aangenomen tijdens de ITU-council, is er ook weerstand tegen het plan. Deze weerstand kwam onder meer van de Verenigde Staten, Canada en Zweden. Het huidige systeem voor de uitgifte van IP-adressen is volgens hen effectief. Daarnaast hebben alle regio’s, inclusief Afrika, Azië en Latijns-Amerika al een eigen RIR’s. De ITU kan zich volgens hen beter bezig houden met de uitrol van IPv6 in het algemeen.

Odiebla, 23 oktober 2009 4:37 pm

"Zo moet worden verzekerd dat ontwikkelingslanden in de toekomst ook over voldoende IPv6-adressen kunnen beschikken."

En daarmee, beste kijkbuiskindertjes, zet de ITU zich meteen buiten spel en geeft blijk van totale onkunde op dit gebied.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.