Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nederlandse dienst mikt op Geocities-publiek

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 27 oktober 2009 08:03 uur

geocitiesNadat de gratis homepagedienst Geocities van Yahoo maandag van het toneel is verdwenen, zijn andere bedrijven direct in gesprongen op de behoefte van internetgebruikers aan gratis webruimte voor een website.

Vanaf 1994 kon iedereen met een beetje html-kennis zijn eigen homepage bouwen en die gratis bij GeoCities hosten. Maar na jaren besloot Yahoo eind april van dit jaar dat er de stekker uit Geocities zou gaan omdat er in de kosten gesneden moest worden.

Hoeveel mensen op het laatst een account bij Geocities hadden, is niet bekend. Gebruikers van de gratis Yahoo-dienst zijn maandenlang doorgestuurd naar pagina’s over Yahoo’s eigen webhostingdienst.

Eén van de Nederlandse bedrijven die het gat wil vullen dat Geocities achterlaat, is JouwWeb. De diensten van dit jonge Eindhovense bedrijf zijn maandag officieel van start gegaan. Het bedrijf biedt internetters de mogelijkheid om een gratis homepage onder te brengen onder het subdomein jouwweb.nl.

Naar eigen zeggen zijn websites met JouwWeb gemakkelijk en zonder html-kennis te beheren. Gebruikers kunnen elementen zoals tekst, afbeeldingen, Youtube-filmpjes, reactie-en contactformulieren, polls en andere gadgets aan de pagina’s toevoegen. Op dit moment telt JouwWeb ongeveer 250 gebruikers.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.