Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Amazon lanceert MySQL in de cloud

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 28 oktober 2009 08:05 uur

Amazon Simple Storage Service (Amazon S3)Een eenvoudige “database in de cloud” had Amazon met SimpleDb al. Het bedrijf gaat nu een stapje verder door MySQL in de cloud aan te bieden,onder de naam Amazon Relational Database Service (RDS). Deze dienst is onderdeel uit van Amazon Web Services.

Amazon legt de nadruk op het feit dat de dienst zonder aanpassingen aan bestaande programmatuur kan worden gebruikt. De gebruiker van de dienst krijgt namelijk de beschikking over een volwaardige MySQL 5.1-server. Een bestaande database die met mysqldump is geëxporteerd kan zo worden ingelezen in Amazon RDS. Daarnaast is de server ook volledig gemanaged. Backups worden automatisch gemaakt met een regelmaat en retentie op specificatie van de gebruiker. Het terugzetten van een backup-snapshot van een bepaald moment kan ook met één commando worden uitgevoerd.

De kosten van Amazon RDS zijn vergelijkbaar met die van Amazon EC2. De kleinste versie met de rekencapaciteit van één 1.0-1.2 Ghz Xeon/Opteron processor met 1.7GB RAM, kost $0.11 per uur dat deze wordt gebruikt. De duurste versie met 28 keer die hoeveelheid rekencapaciteit en 68GB RAM een prijskaartje van $3.10 per uur heeft. Daarnaast moet er voor de gebruikte opslagruimte $0.10 per GB/maand worden betaald en $0.10 per miljoen I/O-requests. De kosten voor dataverkeer zijn $0.17  per GB voor het uitgaande dataverkeer en $0.10 per GB voor het inkomende dataverkeer.

Ook heeft het bedrijf bekend gemaakt de tarieven voor de Amazon EC2-servers vanaf 1 november te verlagen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.