Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Steeds minder kandidaten in overnamestrijd Strato

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 30 oktober 2009 08:03 uur

STRATO AGDe verkoop van hostingbedrijf Strato wil nog niet erg vlotten. Strato-moederbedrijf Freenet heeft een bod van een investeerder afgewezen omdat het te laag zou zijn. Eerder gooiden al drie andere geïnteresseerde investeerders de handdoek in de ring.

Freenet heeft een bod van investeerder Bridgepoint afgewezen. Daarmee wordt de verkoop van Strato wel steeds moeilijker.

Onlangs staakten de investeerders General Atlantic, Apax en Warburg Pincus al hun deelname in de race om de overname van Strato. Ook in Nederland zijn dit zijn geen onbekende partijen. De durfkapitalist Apax is onder meer bekend omdat het ruim twee jaar lang eigenaar is geweest van krantenuitgever PCM. En Warburg Pincus was in 2005 in het nieuws toen het Multikabel overnam.

Volgens Strato-directeur Christoph Vilanek is er tot nu toe veel te weinig voor Strato geboden. Het bod zou niet hoger dan 220 miljoen euro zijn geweest, terwijl Vilanek er minimaal 350 miljoen euro voor hebben.

Of de verkoop alleen vanwege de hoge de prijs niet wil lukken, is maar de vraag. Naar verluidt zou het investeerderstrio de datacentra van te slechte kwaliteit vinden, zouden ze kritiek hebben geleverd op het management van Strato en hadden ze twijfels over de toekomstige groeimogelijkheden van Strato, zo schrijft het Duitse Handelsblatt op basis van bronnen in de financiële wereld. De enige twee overgebleven kandidaat-kopers zijn Deutsche Telekom en United Internet.

Freenet wil Strato verkopen om zich volledig te kunnen richten op mobiele telefoniediensten. United Internet en Deutsche Telecom zijn zelf al actief in die sectoren. De vrees bestaat dan ook dat een overname door één van deze twee partijen zal stuiten op bezwaren van de mededingingsautoriteiten.

Vilanek wil voor eind november een koper voor Strato hebben gevonden.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.