Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Easynet verbaasd over ernstige storing

 • Door
 • Edwin Feldmann
 • geplaatst op
 • 30 oktober 2009 08:05 uur

easynet-storingEasynet Global Services is zeer verbaasd en teleurgesteld over de storing die eerder deze week in hun één jaar oude datacentrum plaatsvond en waarbij de temperatuur hoog opliep.

“Woensdagmorgen om 0.03 uur trad er een storing op in het koelsysteem van een ruimte in een datacentrum van Easynet”, vertelt Easynet-woordvoerster Cathy van de Garde in gesprek met ISPam.nl. Het ging niet om een storing in de airconditioning – zoals op sommige websites wordt gesteld, benadrukt ze.

Het gaat om een nieuw en duur koelsysteem dat in een ‘zeer beperkte’ ruimte in het datacentrum de temperatuur regelt. “We hebben vorig jaar negen miljoen euro geïnvesteerd in milieuvriendelijke systemen die zorgen voor een zeer lage CO2-uitstoot. We zijn dan ook erg verbaasd dat één van die nieuwe systemen nu plotseling problemen geeft.”

Volgens Van de Garde zijn technici van Easynet samen met de fabrikant van het koelsysteem direct na de storing op zoek gegaan naar een oplossing. Die werd om half drie ‘s morgens gevonden.” Toen was de temperatuur in de ruimte inmiddels opgelopen tot 52 graden Celsius”, vertelt ze. “Bij 55 graden hebben we een gedwongen powershutdown en grijpen we echt drastisch in.” Rond vijf uur ‘s morgens was de temperatuur weer op een ‘aanvaardbaar’ niveau.

Schade
Hoeveel klanten last hebben gehad van de storing, is niet bekend. “We hebben veel wholesale-partners en die hebben weer hun eigen klanten, dus we weten niet wie er allemaal gedupeerd zijn geweest.”

Wel weet ze dat enkele partijen schade hebben, maar hoe groot de totale schade is, kan Van de Garde niet zeggen. “De klanten zijn ingelicht en we zijn samen een grondig onderzoek gestart naar de oorzaak van de storing zodat we de verantwoordelijkheid hiervan kunnen vaststellen. “En dan zal het wel een verzekeringskwestie worden”, denkt Van de Garde.

ISPam.nl Job board

Tudududud, 30 oktober 2009 10:01 am

1 jaar oude DC? Waarom melden zoveel mensen dan dat ze er al jaren staan?

Merlin, 30 oktober 2009 10:14 am

1 jaar oud het is zeker niet, zeker al jaar of 10 indien niet langer. Daarnaast klopt de melding dat om 5uur de temperatuur op aanvaardbaar nivo was niet, volgens hun eigen gegevens was dat pas om 8uur.

 • Pingback: Airco storing easynet - Pagina 4 - webhostingtalk.nl

 • Randy ten Have, 30 oktober 2009 3:35 pm

  1 jaar oud komt waarschijnlijk van de suites? Ik weet dat bepaalde suites voorzijn zijn van nieuwe (koel) systeemen. Remon of Hans misschien aan het meelezen? Die heeft daar een aardige rij racks staan.

 • Pingback: Easynet datacenter problemen

 • william lagerberg, 2 november 2009 8:44 am

  Wij staan daar daar al meerdere jaren en een vernieuwing van de airco is mij nooit opgevallen, de gemiddelde temp. in de ruimte waar wij staan is zo hoog dat een beetje werken doe je het liefst in je T shirt.

  Volgens mij is het daar altijd rijkelijk warm. 25 graden of zo

  Overigens hebben wij geen hardware storingen aan onze machines maar wel ernstig gedupeerde klanten, en een hoop geinvesteerde tijd. Moest er voor uit groningen terug komen.

  Weet iemand wie daarvoor aansprakelijk te stellen is.

  William

  Nathan, 2 november 2009 10:38 am

  @William: Het is een nieuwe trend dat bepaalde DC's hun temperatuur op de vloer hoger hebben. Zo`n 25 á 26 graden ipv tussen de 18 en 22.

  Heeft een tijd terug ook nog een artikel over op ISPam gestaan, scheelt de nodige energie en Euro's per jaar.

  DreamHost.nl, 3 november 2009 12:43 pm

  Klopt. Daarentegen stijgt de temperatuur uiteraard wel sneller, indien deze al vrij hoog is, naar een kritiek level bij een storing in de luchtkoeling.

  Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
  Feedback!
  Fill out my online form.
  Laatste reacties

  Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
  calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

  VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
  Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

  Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
  Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

  VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
  Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

  Nieuw kantoor voor Cegeka
  Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!