Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

India gelast arrestatie directeur Nederlandse webhoster Antenna

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 4 december 2007 07:55 uur

Vlag IndiaIn de rechtszaak die tegen ondermeer XS4ALL en Antenna is aangespannen door de Indiase kledingfabrikant Fibres and Fabrics International (FFI), heeft de Indiase rechter op 1 december de arrestatie van de directeur van de Nederlandse webhoster Antenna en daarnaast ook van de medewerkers van de actiegroepen Schone Kleren Kampagne (SKK) en de Landelijke India Werkgroep gelast.

XS4ALL heeft door protest tegen de aanklacht aan te tekenen, een arrestatiebevel voor haar directie voorlopig weten te verkomen. Het protest wordt aankomende vrijdag inhoudelijk door de Indiase rechter behandeld, zo meldt Tweakers.net.

Staatssecretaris Heemskerk liet in een uitzending van het televisieprogramma Nova weten, achter maatschappelijke organisaties te staan, waar het gaat om het aankaarten van schendingen van arbeidsrecht. Echter willen de actiegroepen dat de Nederlandse regering in dit specifieke geval duidelijk maakt hoe zij aan dat standpunt vorm gaat geven.

Het feit dat er nu écht een arrestatiebevel tegen de directeur van een Nederlandse webhoster is uitgevaardigd, is zeer ernstig. Dit kan elke webhoster in Nederland overkomen, zo ook de leden van ISPConnect. Het is daarom essentieel dat de Nederlandse regering duidelijk aan haar Indiase collega’s laat weten dat het haar burgers niet laat intimideren!

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.