Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘Acceptatie cloud computing dit jaar verviervoudigd’

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 4 november 2009 08:03 uur

cloud-wolkDe economische recessie heeft het gebruik van cloud computing niet tegengehouden maar juist gestimuleerd. Dat concludeert it-dienstleverancier Avanade na een eigen onderzoek. De bereidheid van het bedrijfsleven om cloud computing te gaan inzetten of testen is dit jaar enorm gegroeid.

Sinds januari van dit jaar is het aantal respondenten dat zegt te willen starten met cloud computing toegenomen met 320 procent. Van de ruim vijfhonderd ondervraagde managers en it-specialisten zegt 57 procent dat cloud computing een strategische investering is. 43 Procent ziet het vooral als een kostenbesparende maatregel. Ondanks de huidige economische situatie investeren vier op de tien bedrijven wereldwijd in nieuwe technologie├źn.

Maar niet alle bedrijven lopen warm voor cloud computing. Ruim een derde van de bedrijven (37 procent) heeft geen plannen om cloud computing te implementeren. Dit was in januari nog 54 procent.

Het aantal ondervraagden dat zegt geen cloud computing-systemen maar slechts interne it-systemen te gebruiken, is in negen maanden tijd gedaald van 61 tot 41 procent. Dit geeft de onderzoekers de snelle verschuiving in de richting van cloud computing duidelijk weer.

Volgens 13 procent van de bedrijven heeft de economische situatie de inzet van cloud computing versneld. Meer dan de helft zegt dat de crisis hier geen effect op heeft gehad.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.