Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘Acceptatie cloud computing dit jaar verviervoudigd’

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 4 november 2009 08:03 uur

cloud-wolkDe economische recessie heeft het gebruik van cloud computing niet tegengehouden maar juist gestimuleerd. Dat concludeert it-dienstleverancier Avanade na een eigen onderzoek. De bereidheid van het bedrijfsleven om cloud computing te gaan inzetten of testen is dit jaar enorm gegroeid.

Sinds januari van dit jaar is het aantal respondenten dat zegt te willen starten met cloud computing toegenomen met 320 procent. Van de ruim vijfhonderd ondervraagde managers en it-specialisten zegt 57 procent dat cloud computing een strategische investering is. 43 Procent ziet het vooral als een kostenbesparende maatregel. Ondanks de huidige economische situatie investeren vier op de tien bedrijven wereldwijd in nieuwe technologieën.

Maar niet alle bedrijven lopen warm voor cloud computing. Ruim een derde van de bedrijven (37 procent) heeft geen plannen om cloud computing te implementeren. Dit was in januari nog 54 procent.

Het aantal ondervraagden dat zegt geen cloud computing-systemen maar slechts interne it-systemen te gebruiken, is in negen maanden tijd gedaald van 61 tot 41 procent. Dit geeft de onderzoekers de snelle verschuiving in de richting van cloud computing duidelijk weer.

Volgens 13 procent van de bedrijven heeft de economische situatie de inzet van cloud computing versneld. Meer dan de helft zegt dat de crisis hier geen effect op heeft gehad.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

De jaarcijfers bekeken: Hostway
nachnahme kreditkarte zahlen: Den perfekte basis-tee for mig er i viscose(blanding), falder tungt og løst, er tynd, har bådu...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!