Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Interoute vergroot capaciteit van Europese netwerk

 • Door
 • Randy ten Have
 • geplaatst op
 • 6 november 2009 08:03 uur

Interoute: De 5 belangrijkste redenen om naar een datacentrum te outsourcenInteroute heeft zijn netwerkcapaciteit met ruim 9,5 terabit per seconde uitgebreid. Deze upgrade is het antwoord op het toegenomen internetverkeer van internetserviceproviders (ISP’s), content providers en zakelijke klanten. Deze toename leidt iedere twaalf maanden tot een verdubbeling van het IP-verkeer via het netwerk.

De provider heeft dit in samenwerking met Juniper gedaan en daarbij nieuwe routing apparatuur ingezet, waaronder de MX960 ISP-router. De huidige netwerkinfrastructuur heeft voldoende capaciteit om nog eens 50 keer te worden opgewaardeerd. Hierdoor krijgen klanten van Interoute een grote reserve waaruit ze te allen tijde kunnen putten wanneer hun vraag toeneemt. Het Juniper Networks MX960 Ethernet Services Router-platform omvat dertien steden binnen het Interoute-netwerk, waaronder Amsterdam, Berlijn, Bratislava, Boedapest, Frankfurt, Londen, Madrid, Milaan, Parijs, Praag, Stockholm en Wenen.

De toenemende vraag komt door de groei van bandbreedte in de opkomende markten in combinatie met steeds meer overvloedige multimedia-inhoud van mobiele providers, zoals Vodafone, en de groei van de Virtuele Private Netwerken voor ondernemingen (VPNs). Interoute is actief in de opkomende markten en bedient onder andere Slovak Telekom, ATM in Polen en Magyar Telecom in Hongarije. Deze factoren dragen bij aan het groeipercentage van 32 procent van Interoute sinds 2008.

Sjoerd van Groning, 6 november 2009 11:25 am

Voelt een beetje als een persbericht overnemen. 9,5 Tbps? Leuk en aardig, als ik een extra switch in mijn netwerk zet met 24x 10Gbps, heb ik dan mijn capaciteit met 480 Gbps uitgebreid? (full duplex 10Gbps natuurlijk, dus elke poort telt voor 20Gbps).

Ze hebben gewoon een nieuwe router gekocht, maar om dan direct alle poorten op te tellen en dat als capaciteit te claimen. Bij Interoute zou ik eerder kijken naar de links tussen de landen. Zijn die 40Gbps of meer? Het is een typische leverancier van verbindingen tussen landen en nog geen echt grote ISP schat ik. Als het om routercapaciteit gaat, met hoeveel partijen hebben ze koppelingen en op welke snelheden. Op de exchanges zullen ze vast niet met 9Tbps aangesloten zitten.

 • Pingback: Plaats op de Markt als een ervaren "beginner". - Pagina 3

 • Laatste reacties

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.