Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Een ‘Sprint’ op 8,2 miljoen IPv4 adressen

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 6 november 2009 08:06 uur

sprint-logoDraadloze netwerkprovider Sprint heeft een onlangs nieuwe IPv4 allocatie gekregen. ARIN, verantwoordelijk voor de uitgifte in de Verenigde Staten heeft Sprint een IPv4 blok van 2,7 miljoen adressen gegeven. De 2x /8 pool bij ARIN is daarbij bijna leeg. ARIN zal opnieuw 2x een /8 aan moeten vragen bij IANA.

Sprint heeft eerder dit jaar in maart al 1,5 miljoen IPv4 adressen toegewezen gekregen. Enkele maanden daarvoor, in december 2008, kreeg de provider ook al 4 miljoen IPv4 adressen toegekend gekregen. Daarmee heeft de provider in een jaar tijd dus 8,2 miljoen IPv4 adressen lopen hamsteren.

Uit de laatste berekeningen van de IPv4 Depletion site zullen de laatste IPv4 blokken op 4 december 2011 aan de laatste RIR gegeven worden. Enkele maanden later, op 19 april 2012 zullen ook alle RIR’s door de adressen heen zijn, al kan dit nog wel eerder gebeuren als iedereen collectief IPv4 adressen aan het hamsteren gaat.

Jurri@n, 6 november 2009 8:28 am

Moet sprint die adressen niet verantwoorden bij IANA, zoals wij dat bij RIPE moeten. RIPE durft zelfs de facturen nog wel op te vragen om te checken of je echt die servers hebt waar je die IP's aan wil toekennen.

Lennie, 6 november 2009 12:20 pm

@Jurri@n Het korte antwoord is: ja

Je zou bijna denken dat ze ze uitgeven als of het IPv6 is, een subnet per mobieltje. Er waren een paar maand geleden al mensen die er over klagen. 1 van de opmerkingen was dat T-mobile nog 10.0.0.0/8 uitgeeft voor telefoons, dus waarom Sprint niet ?
__

Misschien handiger als ITU IPv4-addressen zou uitgeven ? ;-)

http://www.ispam.nl/archives/13801/itu-wil-ipv6-adressen-uitgeven/

Sander Steffann, 6 november 2009 1:08 pm

Kleine correctie: De organisatie die verantwoordelijk is voor de uitgifte van IP adressen in Amerika is ARIN. ARIN is een regionale organisatie, net als RIPE NCC, APNIC, LACNIC en AfriNIC. Zij moeten vervolgens nieuwe adressen aanvragen bij IANA, waar de wereldwijde voorraad beheerd wordt.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.