Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

HP koopt netwerkbedrijf 3Com

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 13 november 2009 08:03 uur

3comHP wil netwerkbedrijf 3Com overnemen. Daartoe hebben de twee bedrijven deze week een overeenkomst gesloten. Voor 3Com, leverancier van onder meer netwerkswitches, routing- en beveiligingsdiensten, betaalt HP 7,90 dollar per aandeel. Dit komt neer op een overnamesom van ongeveer 2,7 miljard dollar (2 miljard euro).

Met de overname wil HP naar eigen zeggen zijn strategie op het gebied van ‘next generation datacenters‘ versterken. Daarbij worden servers, storage, netwerken en management en aanvullende diensten steeds meer samengevoegd. “Door 3Com over te nemen versnellen we onze ‘Converged Infrastructure’-strategie en zorgen we voor een belanrgijke verandering op de netwerkmarkt”, verklaart Dave Donatelli, topman van de Enterprise Servers and Networking-afdeling bij HP.

Dankzij de overname zal HP’s aanbod van ethernet switches drastisch worden uitgebreid, zo meldt het bedrijf verder. Ook zullen routingproducten aan het portfolio worden toegevoegd en versterkt HP zijn positie op de Chinese markt. Bovendien is in China een groot research en development-team gevestigd dat de netwerkdiensten van HP kan helpen verbeteren.

De raad van bestuur van zowel 3Com als HP hebben al hun goedkeuring uitgesproken over de voorgenomen overname. De transactie moet echter nog wel worden goedgekeurd door de aandeelhouders van 3Com en de mededingingsautoriteiten. Als er geen belemmeringen zijn, moet de overname in de eerste helft van 2010 worden afgerond.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.