Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘Omzet Europese datacentra verdubbelt tot 2015’

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 16 november 2009 08:04 uur

DatacentrumDoor een enorme vraag gaat de hoeveelheid beschikbare ruimte in Europese datacentra met 14 procent per jaar toenemen. De prijs de prijs per vierkante meter datavloer zal door deze vraag met 5 tot 8 procent per jaar toenemen. Door deze groei zal de omzet van Europese datacentra in 2015 verdubbeld zijn, zo blijkt uit een onderzoek van telecomspricing in 19 Europese landen.

De grootste Europese datacentrum markten zijn het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Spanje gekeken naar zowel de hoeveelheid beschikbare datavloer als omzet. In 2010 is het Verenigd Koninkrijk de grootste van de 19 landen, met een aandeel van 16 procent, gevolgd door Duitsland (14 procent), Frankrijk (10 procent), Spanje (8 procent), Italië en Nederland (beide 6 procent).

In de 19 landen zal de hoeveelheid datavloer jaarlijks met 14 procent toenemen. De prijs per vierkante meter datavloer zal jaarlijks met 5 tot 8 procent stijgen. Hierdoor zal de omzet van datacentra jaarlijks met 25 procent toenemen.  De totale omzet van alle datacentra in de 19 landen zal toenemen van 3,2 miljard euro per jaar in 2010 tot 7,3 miljard euro in 2015.

De kosten voor energie zijn het hoogst in Ierland en Italië, en het laagst in Finland, Frankrijk en Zweden, waar veel energie in eigen land wordt opgewekt. Het duurst zijn racks in Denemarken, Zwitserland en Ierland, met prijzen per rack van 1.050 tot 1.300 euro per maand.

De in het onderzoek onderzochte landen zijn: België, Denemarken, Duitsland,  Finland, Frankrijk, Hongarije, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Tsjechië, Polen, Portugal, Roemenië, Spanje,  het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland

femke, 16 november 2009 1:23 pm

En hoe verhouden de landen zich als de datavloer oppervlakten gecorrigeerd worden naar de oppervlakte van de betreffende landen en/of naar het inwonersaantal?

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.