Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

3.000ste ervaring op ISPGids.com

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 17 december 2007 08:38 uur

3.000ste ervaring op ISPGids.comOp mijn ISP ervaringen website ISPGids.com is de 3.000ste klant-ervaring achtergelaten. Op vrijdag 14 december om 10:37 uur werd ervaring 3.000 met BestHost/Zor.in door de klant bevestigd. Daarmee is het aantal ervaringen in iets meer dan één jaar tijd verdriedubbeld.

Oppositieprocedure van ISPGids.com
Ervaringen die worden achtergelaten zijn meestal juist, maar soms worden er ook (bewust) onjuiste ervaringen achtergelaten, door bijvoorbeeld boze klanten. Tegen zulke ervaringen maken ISP’s dan ook terecht bezwaar. Bezwaar tegen ervaringen kunnen al enige tijd worden ingediend via de speciale ISPGids.com oppositieprocedure, waarbij de bestreden ervaring direct (tijdelijk) verwijderd kan worden door de ISP. De oppositieprocedure van ISPGids.com heb ik nu ook uitgeschreven, zodat ISP’s weten hoe het bezwaar maken en de beoordeling van het bezwaar in zijn werk gaat. De procedure is hier (PDF) na te lezen.

ISPGids.com en ISPGids.be samengevoegd
Naast ISPGids.com en de daar bijhorende ISP25.NL waren er ook Belgische varianten van deze websites. Echter is het mij opgevallen dat de Belgische en Nederlandse webhostingmarkt samen eigenlijk één grote Nederlandstalige webhostingmarkt zijn. Daarom heb ik ISPGids.com en ISPGids.be samengevoegd tot één website.

wesley, 17 december 2007 9:40 am

op naar de 10.000

Bedia, 17 december 2007 12:26 pm

Gefeliciteerd Arnout, je pakt het blijkbaar goed aan zo!

MikeN, 17 december 2007 2:21 pm

"Indien de ervaringgever zelf wil dat zijn ervaring verwijderd wordt, dan is dat geen reden om de ervaring te verwijderen. Dit om te voorkomen de een ervaringgever onder druk kan worden gezet door de ISP om de ervaring te laten verwijderen. Ook omgekeerd moet zo voorkomen worden dat een ervaringgever een ervaring enkel plaatst om een ISP onder druk te zetten."

Eh, auteursrecht anyone? Ik zou dan wel even ergens expliciet opnemen dat je het onherroepelijke recht krijgt de reactie weer te geven. Anders ligt AFAIK het auteursrecht nog bij de poster en mag hij dus bepalen wat ermee gebeurd, en niet jij ;)

Arnout Veenman, 17 december 2007 10:23 pm

MikeN, daar heb ik me goed tegen ingedekt, nog even los van eventuele auteursrechtelijke kwesties. Daarnaast is het uberhaubt maar de vraag of er auteursrechten berusten op de (meeste) ervaringen.

Thomas Lobker, 18 december 2007 8:38 am

Goede website en naar mijn mening echt iets wat de Nederlandse hostingmarkt nodig had. Andere beoordelingssites zijn niet meer van deze tijd en worden niet meer actief onderhouden.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.