Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

6e SIDN relatiedag in Utrecht

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 20 november 2009 08:03 uur

SIDNSIDN organiseert op donderdag 3 december 2009 voor de zesde keer een relatiedag. Deze keer vindt deze plaats in Stadion Galgenwaard te Utrecht. De opzet is om registrars met SIDN en met elkaar in contact te brengen en informatie te verstrekken over belangrijke thema’s op het gebied van internet, hosting en security.

De ochtend start met vier parallelle sessies waaruit twee gekozen kunnen worden. Antoin Verschuren, Technical policy advisor bij SIDN, geeft een update over de mondiale ontwikkelingen rondom DNSSEC. Parallel aan deze sessie geeft Fred Rodenburg, Projectmanager bij SIDN, alle ins en outs over de ontwikkeling van en overgang naar DRS5 (DRS-EPP). Daarna is er de keuze uit een sessie over de werking van de tijdelijke e-mailservicelaag en de beschikbare client applicaties voor DRS5 door Marc Groeneweg, projectleider ICT bij SIDN of de presentatie van Edwin Tump, Security Specialist bij GOVCERT.NL, het Computer Emergency Response Team van de Nederlandse overheid. Hij vertelt over de beveiliging van webapplicaties, de meest voorkomende kwetsbaarheden en de maatregelen tegen misbruik.

Na de lunch starten de plenaire presentaties met die van Remco van Mook, Business Developer bij Equinix Europa. Remco gaat in zijn presentatie ‘IPv4 is dood, leve IPv4?’ in op het  opraken van de IPv4-adressen. De tijdige verhuizing door de wereld naar IPv6 is mislukt. Wat ging er mis en wat zijn de mogelijke toekomstscenario’s? Aansluitend spreekt Jan de Boer, Security Tester bij Capgemini. In zijn presentatie ‘Hoe sterk is jouw zwakste schakel?’ stelt hij dat het veiligheidsbewustzijn van medewerkers ver onder de maat is. Is dit overdreven of is het de realiteit? Als laatste is er een sessie over de ontwikkelingen rondom het .nl-domein. Daarbij zal het gaan over de implementatie van DNSSEC voor het .nl domein, de laatste stand van zaken aan de vooravond van de livegang van DRS5, de aanpassing van de Whois en de geplande activiteiten voor volgend jaar.

Al met al een interessant programma met het oog op DRS5, maar ook daarbuiten. Aanmelden kan via www.relatiedagsidn.nl.

ISPam.nl Job board

Dennis Wijnberg (Oxilion), 20 november 2009 8:07 am

Wir sind dabei!

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...