Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

6e SIDN relatiedag in Utrecht

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 20 november 2009 08:03 uur

SIDNSIDN organiseert op donderdag 3 december 2009 voor de zesde keer een relatiedag. Deze keer vindt deze plaats in Stadion Galgenwaard te Utrecht. De opzet is om registrars met SIDN en met elkaar in contact te brengen en informatie te verstrekken over belangrijke thema’s op het gebied van internet, hosting en security.

De ochtend start met vier parallelle sessies waaruit twee gekozen kunnen worden. Antoin Verschuren, Technical policy advisor bij SIDN, geeft een update over de mondiale ontwikkelingen rondom DNSSEC. Parallel aan deze sessie geeft Fred Rodenburg, Projectmanager bij SIDN, alle ins en outs over de ontwikkeling van en overgang naar DRS5 (DRS-EPP). Daarna is er de keuze uit een sessie over de werking van de tijdelijke e-mailservicelaag en de beschikbare client applicaties voor DRS5 door Marc Groeneweg, projectleider ICT bij SIDN of de presentatie van Edwin Tump, Security Specialist bij GOVCERT.NL, het Computer Emergency Response Team van de Nederlandse overheid. Hij vertelt over de beveiliging van webapplicaties, de meest voorkomende kwetsbaarheden en de maatregelen tegen misbruik.

Na de lunch starten de plenaire presentaties met die van Remco van Mook, Business Developer bij Equinix Europa. Remco gaat in zijn presentatie ‘IPv4 is dood, leve IPv4?’ in op het  opraken van de IPv4-adressen. De tijdige verhuizing door de wereld naar IPv6 is mislukt. Wat ging er mis en wat zijn de mogelijke toekomstscenario’s? Aansluitend spreekt Jan de Boer, Security Tester bij Capgemini. In zijn presentatie ‘Hoe sterk is jouw zwakste schakel?’ stelt hij dat het veiligheidsbewustzijn van medewerkers ver onder de maat is. Is dit overdreven of is het de realiteit? Als laatste is er een sessie over de ontwikkelingen rondom het .nl-domein. Daarbij zal het gaan over de implementatie van DNSSEC voor het .nl domein, de laatste stand van zaken aan de vooravond van de livegang van DRS5, de aanpassing van de Whois en de geplande activiteiten voor volgend jaar.

Al met al een interessant programma met het oog op DRS5, maar ook daarbuiten. Aanmelden kan via www.relatiedagsidn.nl.

Dennis Wijnberg (Oxilion), 20 november 2009 8:07 am

Wir sind dabei!

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.