Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

De datalimieten afschaffen hoax van Telenet

 • Door
 • Veenman
 • geplaatst op
 • 13 december 2007 08:18 uur

Telenet benadeeld nieuwe én oude klantenAl enige tijd circuleert er een persbericht op internet waarin staat dat Telenet datalimieten gaat afschaffen. Telenet ontkend het persbericht te hebben verstuurd. Tweakers.net vermoedt echter dat het persbericht bewust door Telenet is gelekt, om publiciteit te genereren voor de snelheidsverhoging die Telenet gaat doorvoeren.

Telenet neemt haar klanten niet serieus
Ik vind het echt walgelijk dat Telenet met de hartewens van een groot deel van de Telenet abonnees om datalimieten af te schaffen de draak steekt. Daarmee presteert Telenet het voor de tweede keer in amper een maand tijd om haar abonnees in de zeik te nemen. Afgelopen maand kregen de door Telenet overgenomen UPC klanten ineens te maken met datalimieten, die weer een stuk hoger waren dan de datalimieten van de overige klanten, dus waren zowel de oude als de nieuwe klanten boos op Telenet.

Internet abonnees zijn verenigd, maar doen niks
Belgische internet abonnees hebben zich in de vereniging Tik vzw verenigd en zijn bijzonder actief waar het gaat om het bediscussiëren van het probleem van de datalimieten in Belgie. Echter blijft harde actie uit tegen duopolisten Belgacom en Telenet. Dat terwijl de community die zich verzet tegen datalimieten heel actief en levendig is. Zie bijvoorbeeld onderstaande flyer . Al lijkt het er op dat de Belgen het ook door beginnen te krijgen.
Telenet: ‘t Is niet leuk als je weet dat je de snelste bent .. en amper 12 meter kan sprinten

Sebas, 13 december 2007 9:58 am

Belachelijk..

Jean-Paul, 13 december 2007 10:06 am

Hopeloos ouderwets, datalimieten.

Glenn, 13 december 2007 10:20 am

Is dit niet een zaak voor de Belgische OPTA om het zo snel mogelijk op te lossen? Wat dat betreft heeft onze OPTA het beter voor elkaar!

Michiel, 13 december 2007 10:20 am

Iets wat ze wel kunnen is PR :P

Punica, 13 december 2007 11:14 am

Arnout, wat zouden de klanten volgens jou moeten doen tegen telenet?

Telenet negeert ze toch compleet.

Bedia, 13 december 2007 11:24 am

Het punt is juist dat de klanten er erg weinig tegen kunnen doen omdat Telenet samen met Belgacom de markt in handen heeft. De enige die echt iets kan betekenen is de belgische OPTA.
Maar aangezien de OPTA dit zo al jaren zijn gang laat gaan denk ik niet dat ze nu ineens actie gaan ondernemen, tenzij er bij de overname van UPC door Telenet iets niet volgens de regels is gegaan.

Arnout Veenman, 13 december 2007 12:44 pm

Er zijn verschillende dingen die Tik vzw zou kunnen ondernemen. Lobbyen bij de nationale/gewestelijke politiek, BIPT (OPTA), Europese Commissie, etc. Daarnaast zou Tik vzw deals kunnen maken met andere aanbieders die geen (of als het niet anders kan ruime) datalimieten hebben en de leden op te roepen om massaal naar hun over te stappen. Ook ludieke acties zijn mogelijk, denk bijvoorbeeld aan het dicht tapen/op slot zetten van de deuren van BITP, Belgacom en/of Telenet. Continue persberichten uit te sturen. Massaal bij BIPT over de datalimieten klagen, niet per e-mail, maar per post vanwege het datalimiet. En zo kan ik nog wel even doorgaan! Actie, actie, actie!

Jorre, 13 december 2007 4:38 pm

De kantoorgebouwen van het BIPT zijn 5 verdiepingen in het gebouw van Fortis in Brussel. Je kàn het niet vergrendelen.

De retail aanbiedingen van Telenet en Belgacom vallen zover ik weet ook buiten de bevoegdheid van het BIPT. Het enige dat klanten kunnen doen, is overstappen op alternatieve providers.

Zolang Telenet en Belgacom elk zo'n 50% van het marktaandeel op breedband in handen hebben gaan ze niets ondernemen, da's pure vrije markteconomie.

Volgens mij gaat telenet overigens zoiets niet opzettelijk "lekken" omdat dat net hún grootste punt van kritiek is. En negatieve publiciteit hebben ze al genoeg :)

Peter - XS-24, 13 december 2007 7:49 pm

De enige oplossing lijkt mij dat iedereen moet overstappen naar belgacom, telenet zal dan vanzelf actie ondernemen om die klanten terug te krijgen (wat op een manier kan :)).

Zodra telenet dit gedaan heeft zal belgacom het ook doen om klanten te behouden.

Klinkt zo simpel :).

Pieter, 13 december 2007 11:19 pm

Die flyer had ik nooit eerder gezien en is gewoon geniaal. Telenet had inderdaad een stunt kunnen doen om te zeggen dat ze geen limiet meer zouden hebben. Ik vermoed dat ze dan meteen heel wat ADSL klanten zouden bijkregen. Ik zou er zelfs graag meteen reclame voor maken.

Maar ja Telenet heeft geen zin om te doen wat ze zouden moeten doen. Laten we nu maar hopen dat een alternatieve provider dat wel doet en misschien breken deze de markt dan wel open.

Soms zou je wensen dat je in Nederland woonde en niet in België.

Evelien, 15 december 2007 4:51 pm

Er komt eindelijk iets op gang in België.
Op 30 december gaan de Belgen hun limieten opmaken.
http://dagvandedownload.be

 • Pingback: 30 december Dag Van De Download in België · ISPam.nl

 • Pingback: Telenet neemt Hostbasket over voor 5 miljoen euro · ISPam.nl

 • Laatste reacties

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.