Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Licht herstel ICT markt in 2010. De cloud groeit.

  • Door
  • John T. Knieriem
  • geplaatst op
  • 7 december 2009 08:03 uur

idcMarktonderzoeksbureau IDC voorspelt een licht herstel van de ICT -en Telecom markt in 2010. Maar we keren nog niet terug naar het niveau van voor de recessie.

Er wordt een zeer radicale verandering van de markt voorzien. Deze veranderingen worden veroorzaakt door een enorme groei van de nieuwe economieën zoals China. Een groeiend belang van cloud-diensten, een explosie van mobiele apparaten en applicaties en de uitrol van high-speed netwerken. Deze veranderingen dwingen de huidige marktleiders tot grote veranderingen. Als gevolg hiervan voorpelt IDC dat er een hoop overnames plaats gaan vinden.
De belangrijkste veranderingen komen tot stand door de continue opbouw en groei van cloud services. Er zal een enorme strijd ontstaan binnen dit marktgebied. Er komen grote kansen voor ‘public IT cloud services’, ‘Private Clouds’, ‘Cloud apllicances’, ‘Hybride Cloud Management Tools’. Dit wordt ondersteund door  de opkomst van allerhande cloud API’s.
De ontwikkelingen op het gebied van mobiel internet zullen eveneens fors zijn. Eind 2010 zullen een miljard mensen mobiel internetten volgens IDC. 

De uitbreiding van cloud diensten en de explosie van mobiel internet gecombineerd met een groeiende populariteit van bijvoorbeeld video applicaties zullen een zware wissel trekken op e beschikbare bandbreedte. Ook hier zullen dus belangrijke uitbreidingen in moeten gaan plaats vinden. 

Andere voorspellingen voor 2010 :

  • Het ontstaan van ‘socialytic’-apps veroorzaakt door zgn. mash-up applicaties die in sociale netwerken zullen worden gebruikt.
  • Nieuwe focus op het terugdringen van de CO2 uitstoot.
  • Herleving van de M&A markt voor overnames

Bubbie, 23 juni 2011 1:42 am

Finally! This is just what I was looikng for.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.