Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Salesforce.com komt met ‘Facebook voor bedrijven’

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 9 december 2009 08:03 uur

Salesforce-ChatterSalesforce.com introduceert volgend jaar een nieuwe online applicatie die erop is gericht om de samenwerking tussen bedrijven onderling gemakkelijker te maken. Dat heeft Salesforce.com-directeur Marc Benioff dinsdag tijdens het Cloud Force-evenement in Londen aangekondigd.

Het moet de ‘Facebook’ voor bedrijven worden, aldus Benioff. De nieuwe applicatie heet Chatter en moet bedrijven in staat stellen om op een ‘web 2.0’-manier online samen te werken. De web 2.0-functies in de applicatie omvatten onder meer een live statusupdate, het plannen van evenement en het beheer van agenda’s en het werken met kleine special interest-gebruikersgroepen.

“We regelen al de crm (customer relationship management) voor bedrijven, maar dingen zijn aan het veranderen”, vertelde Benioff. “Bij Chatter denken we aan een nieuwe vorm van crm, namelijk collaboration relationship management.”

Volgens de Salesforce.com-topman zal Chatter de plaats in gaan nemen van Microsoft Sharepoint, Outlook en Lotus Notes. “In tegenstellingen tot eerdere sales-applicaties, is dit de eerste app die binnen het hele bedrijf gebruikt kan worden”, stelde Benioff. “Het kan handig zijn voor medewerkers van de marketing-afdeling, maar ook bij afdeling service, financiën, onderhoud, P&O en de it-afdeling is het toepasbaar.”

De basis-uitvoering van Chatter wordt in het huidige Salesforce.com-platform ingebouwd. Een uitgebreidere versie kan worden gebruikt voor 34 pond (circa 40 euro) per gebruiker per maand. Details worden volgend jaar bekend als de applicatie officieel in gebruik wordt genomen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.