Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Watchmouse onderzoekt publieke DNS resolvers

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 14 december 2009 08:03 uur

watchmouseMonitoringbedrijf Watchmouse uit Nederland, een van de winnaars van een IPv6 award, heeft de performance van enkele gratis DNS resolvers onderzocht. Bij velen was de dienst van OpenDNS al bekend, vorige week kondigde Google een soortgelijke dienst aan.

Er werden 4 aanbieders getest: OpenDNS, Google. DNSadvantage (Neustar) en DNSresolvers (EasyDNS). Gedurende zes dagen werden verschillende query’s – bij elkaar ongeveer 18.000 – gedaan op de servers van verschillende bekende hostnames. Zowel normale A-records alsook MX en AAAA-records werden opgevraagd.

Vervolgens werd gekeken naar de juistheid van de antwoorden, om zo de verschillende aanbieders te kunnen vergelijken. Ook werd de gemiddelde reactietijd gemeten om zo tot een goed vergelijk te kunnen komen in een eindordeel.

OpenDNS kwam als beste uit de test, gevolgd door Google. Het complete rapport is te vinden op de website van Watchmouse.

Michiel Klaver, 14 december 2009 11:40 am

Er is geautomatiseerde software 'namebench' dat dezelfde tests kan uitvoeren met veel meer publieke DNS servers. De software is beschikbaar op: http://code.google.com/p/namebench/

Mark, 14 december 2009 4:27 pm

@michiel ziet er goed uit! Verschilt wel met dit onderzoek, want dat is vanaf vele lokaties wereldwijd gedaan, namebench ziet er uit als een tool die je vanaf je locale machine draait.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.