Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Bijna 40.000 IDN .eu-domeinen in een uur

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 11 december 2009 08:03 uur

EURidTijdens de landrush van de IDN .eu-domeinnamen ontstond er een grote run. Enkel het eerste uur werden er al 38.172 domeinen geregistreerd. Het eerste domein dat tijdens de landrush vastgelegd werd was ärzte.eu.
Er werden verschillende regels opgesteld die er voor moesten zorgen dat elke registrar gelijke mogelijkheden had om goede domeinnamen te registreren. Een daarvan was dat er met ‘hitpoints’ gewerkt werd. Een registar kreeg een hitpoint als hij een domein probeerde te registreren dat al bezet was. Er werd met deze hitpoints gewerkt omdat er tijdens een landrush weinig tijd is om domeinen te registreren. Een domein dat de status vrij heeft, kan een seconde later bezet zijn. Normaal mag een registar 100 zogenoemde hitpoints hebben voor deze (tijdelijk) geblokkeerd wordt. Tijdens de landrush werd deze waarde op 750 gezet.

Op het cruciale moment ging dit echter mis waardoor veel registrars onverwacht vrij snel geblokkeerd werden. Het lijkt er dan ook op dat Eurid, de organisatie die het beheer voor het .eu domein doet, lijkt te zijn vergeten het limiet te verhogen. Dat er veel interesse was voor de domeinen blijkt wel uit het feit dat er in het eerste uur 38.172 nieuwe domeinen vastgelegd werden. De meeste van deze aanvragen kwamen uit Duitsland, gevolgd door Tsjechië en Frankrijk. Een compleet overzicht is overigens te vinden op de website van Eurid.

Sedo, platform voor domeinkapershandelaren, start vandaag al met een veilig waarbij de eerste IDN .eu-domeinen onder de hamer gaan. Het eerste domein: ärzte.eu, zal ook aangeboden worden.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.