Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Heemskerk stelt Taskforce supersnel breedband in

  • Door
  • John T. Knieriem
  • geplaatst op
  • 14 december 2009 08:05 uur

heemskerkOm de voorsprong die Nederland heeft op het gebied van breedband in de wereld te behouden heeft staatssecretaris Heemskerk een Taskforce ingesteld.  Bij de uitrol van de nieuwste generatie netwerken moet Nederland deze positie blijven vast houden, zo meent hij. “Alleen zo kunnen we in de toekomst de enige echte ICT-toegangspoort van Europa blijven,’ aldus Heemskerk.  De Taskforce moet voor 1 maart 2010 advies uitbrengen aan Heemskerk. Nog maar kort geleden paste Heemskerk de Telecomwet aan, waardoor lokale overheden tegen marktconforme voorwaarden kunnen helpen bij de aanleg van nieuwe breedbandnetwerken. Ook kunnen overheden helpen bij het bij elkaar brengen van partijen, het voeren van regie over de graafwerkzaamheden en kunnen ze helpen bij het bundelen van de vraag waardoor aanleg mogelijk wordt. Op deze wijze worden partijen als KPN en de Kabelaars de pas afgesneden. Het is algemeen bekend dat deze partijen er alles aan doen om de uitrol van nieuwe breedband netwerken met de modernste technologie te frustreren.  Zo zijn ze in staat hun eigen winsten te optimaliseren ten koste van versteviging van de economische structuur. De Taskforce gaat onder meer kijken naar de voorziene behoefte aan diensten en de groeipotentie van de nieuwe supersnelle netwerken op langere termijn.

Sebastiaan Stok, 14 december 2009 10:18 am

Zou je het heel erg vinden om een paar alinea's toe te voegen?
Dit leest namelijk heel onprettig.

stef, 14 december 2009 1:07 pm

Ik hoop dat het geld niet in de last mile wordt gepompt. Want met de huidige koper en coax is de komende jaren nog prima schaling te behalen, meer dan de gemiddelde consument nodig heeft.

De echte nood zit hem in de schaling van de backbones en de knooppunten. Want als al die consumenten werkelijk op piek-tijd meer gaan consumeren, dan knalt het internet omver.

En het is goed om meer naar export dan naar de landelijke markt te kijken. Onze thuismarkt is zo klein vergeleken bij de internationale markt.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.