Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Amazon en andere websites offline na dns-aanval

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 25 december 2009 08:04 uur

Diverse grote Amerikaanse e-commercesites, waaronder Wal-Mart, Salesforce.com, Amazon en Amazon Web Services, zijn woensdagavond (Amerikaanse tijd) ongeveer een uur lang offline geweest. De servers van dns-provider UltraDNS bleken het doelwit te zijn van een internetaanval.

Volgens een medewerker van de helpdesk van UltraDNS was de cyberaanval gericht op twee datacenters in Californië van Neustar, dat dns-diensten onder de naam UltraDNS aanbiedt. De aanval begon rond kwart voor vijf ’s middags (lokale tijd).

Neustar kreeg vanaf dat moment ‘een bijzonder groot aantal queries te verwerken’ waarna het systeem ongeveer een uur lang offline is gezet om naar een oplossing te zoeken, zo verklaart Neustar-topman Allen Goldberg tegenover Cnet. Binnen enkelen minuten nam Neustar maatregelen, maar pas rond 18 uur was de aanval onder controle, aldus Goldberg.

Niet alleen hadden diverse grote Amerikaanse e-commercesites zoals Amazon, Expedia en Wal-Mart last van downtime, ook de Amazon-platformen voor cloud-diensten S3 en EC2 van Amazon hadden last van bereikbaarheidsproblemen.

Voor UltraDNS is het de tweede keer dit jaar dat het met een dergelijke aanval te maken krijgt. De andere distributed denial of service-aanval vond eind maart plaats en zorgde ervoor dat onder meer Amazon, Salsesforce.com en advertising.com tijdelijk onbereikbaar waren.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.