Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Eerste uitstel DRS5 een feit

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 25 december 2009 08:03 uur

Terwijl de SIDN hard werkt aan DRS5 heeft zij zich genoodzaakt gezien de openstelling voor de RTO (Registrar Test Omgeving, voorheen DTO) uit te stellen. Deze zou aanvankelijk van start gaan op 4 januari 2010. Nu wordt dit uitgesteld naar 1 februari 2010. Het hele DRS5 project loopt hiermee een maand vertraging op.

Volgens de oorspronkelijke planning zou het DRS5 systeem op 17 februari live gaan. Omdat de deelnemers van de SIDN echter wel de mogelijkheid moeten hebben om te testen, is besloten deze datum ook een maand naar voren te schuiven. DRS5 zal nu pas op woensdag 17 maart 2010 beschikbaar komen.

De SIDN laat op haar weblog weten dat de oorzaak van de vertraging onder andere komt door ziekteverzuim van het personeel. Ook zijn er nog enkele kleine fouten gevonden die ze eerst wil oplossen zodat aan alle kwaliteitseisen voldaan wordt. “Ondanks dat wij er keihard aan hebben gewerkt de mijlpalen van 4 januari en 17 februari te realiseren, staat voor ons de kwaliteit van de applicatie voorop. Dit wordt onderschreven door het duidelijke signaal vanuit het registrarveld om uitstel te verkiezen boven mogelijke verstoringen tijdens het testen in de RTO en de livegang.”, zo laat de SIDN weten.

Erik Logtenberg, 28 december 2009 10:41 am

Prima, beter hoge kwaliteit en daarvoor een beetje uitstel dan chaos en downtime. Ik ben blij dat ze dit besluit zo genomen hebben.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.