Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

IDC: Enorme groei online backup

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 9 januari 2008 07:54 uur

IDC: Enorme groei online backupVolgens onderzoeksbedrijf IDC gaat online backup een enorme groei doormaken. Vooral consumenten en kleine ondernemers zijn op zoek naar alternatieve methoden om hun data te beschermen, omdat voor hun traditionele backup methoden tekortkomingen hebben op het gebied van efficiëntie, betrouwbaarheid en gebruiksgemak.

Door de aanwezigheid van goedkoop breedband internet, gebruiksgemak door het werken met webinterfaces en de behoefte om een offsite backup te kunnen maken, maakt online backup een populaire oplossing onder consumenten en kleine ondernemers.

IDC voorziet een wereldwijde jaarlijkse groei van 33,3 procent tussen 2006 en 2011 van online backup. Na 2010 zal de groei wat afnemen en zal online backup ook meer en meer een ingebouwde extra mogelijkheid worden van andere online diensten.

ISPam.nl Job board

Marijn, 9 januari 2008 8:46 am

Vinden jullie online backup (zoals hier bedoeld) een dienst die bij webhosters past, past deze dienst juist beter bij de ISP's of bij gespecialiseerde partijen?

AlexanderOnline, 9 januari 2008 9:07 am

@Marijn: Kunnen hosters er prima bij doen. Met een beetje goeie backupserver kom je al heel ver ;)

nilsko, 9 januari 2008 9:12 am

Dat ligt er maar net aan.. In alle gevallen moet de partij de beschikking hebben over zowel voldoende storage als voldoende bandbreedte.
Met name voor access-ISP's is het belangrijk dat er voldoende bandbreedte vanaf de kabel/DSL netwerken beschikbaar is en dat het zoveel mogelijk symmetrisch is opgebouwd. Nu zie je vaak abo's met meer down- dan upload snelheid wat de bruikbaarheid van een online backup dienst erg negatief kan beinvloeden. Als je de klant echt de ervaring van local attached storage wil geven, zul je niet moeten gaan beknibbelen op upload. Ik ben benieuwd wat er gaat veranderen in access-land om dit soort diensten goed te kunnen faciliteren. Het zwaartepunt voor het succes ligt voor een groot gedeelte bij de access-ISP's..

Till Richter, 9 januari 2008 11:04 pm

Persoonlijk ben ik er niet van overtuigd dat de ervaring van 'local attached storage' belangrijk is voor het succes van online backup services. De kwaliteit van het hosting platform en de veiligheid van de locatie waar backups opgeslagen worden, lijken mij veel relevanter.

Hilco, 12 januari 2008 8:14 pm

De online backup is de vervanger van de traditionele backup. Deze trend is niet meer te stoppen.

Glenn, 13 januari 2008 3:22 pm

@Nilsko: de upload hoeft geen eens zo gigantisch te zijn voor een simpele MKB-omgeving. De eerste upload duurt inderdaad lang, maar dat zou je bijvoorbeeld in een weekend kunnen doen. Daarna doe je alleen de gewijzigde bestanden en dat is voor de volgende werkdag al weer klaar.

Wij bieden het ook aan. Klanten vinden het ideaal en wij ook, iedereen blij :)

David Geens, 16 januari 2008 5:19 pm

@Nilsko & Glenn: Glenn heeft gelijk. Nucleus biedt deze dienst aan en door geavanceerde technieken zoals in file delta blocking en compresse is na de eerste upload vaak een paar honderden kilobytes voldoende om een volledige backup van een dataset van tientallen gigabytes te onderhouden.

Ceriel, 4 januari 2009 11:45 pm

Vooral voor de mobiele laptop gebruiker is de online backup reuze interessant. Die hoeft dan namelijk niet nog weer extra apparatuur in je tas mee te slepen. En er aan te denken om het externe apparaat aan te sluiten. Met nog steeds het risico als je tas gestolen wordt dat je dan nog steeds je backup kwijt bent. Zeker als de software ook nog een beetje intelligent is zodat het document waar je mee aan het werk bent (dus de meest recent bewerkte bestanden) als eerste veiligstelt (wat de tamelijk nieuwe aanbieder CrashPlan sinds 2006 doet) werkt het plezierig.

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...