Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Minder Nederlandse spamboetes uitgedeeld

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 6 januari 2010 08:04 uur

De Opta heeft vorig jaar twee boetes uitgedeeld aan Nederlandse spammers op internet. Ook zijn er tientallen waarschuwingen aan verdachte spambedrijven gegeven.

De telecomautoriteit deelde in juli vorig jaar onder meer een boete van 250.000 euro uit aan adverterenisgratis.nl. De Opta had veel klachten binnengekregen over deze site die naar schatting 21 miljoen spammails  heeft verstuurd. Adverterenisgratis.nl kreeg hiervoor in maart 2005 overigens al een waarschuwing.

Ook werd er een sanctie van 12.000 euro opgelegd aan een bedrijf dat spamberichten in de vorm van Hyves-krabbels verstuurde. Hierover zijn bij de Opta ongeveer 1300 klachten binnengekomen. Via automatisch aangemaakte Hyves-profielen werden zeker 3,2 miljoen ongevraagde krabbels verstuurd, zo laat de Opta desgevraagd weten.

Toch is het bedrag dat de telecomautoriteit aan boetes heeft uitgedeeld aanmerkelijk lager dan in 2008. Vorig jaar werden twee boetes van samen 262.000 euro uitgeschreven. Een jaar eerder werden er nog zeker drie boetes uitgedeeld met een totaalbedrag van 624.000 euro.

iSource, 6 januari 2010 3:46 pm

Gelukkig worden de spamfilters ook steeds beter... Als organisatie leveren we ook een spamfilter aan klanten, de reacties daarop zijn erg goed. Met name de technologie is sterk verbeterd de laatste jaren.

Lennie, 9 januari 2010 3:09 pm

De enige spam die ik nog krijg is soms een imagespam-bericht.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.