Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Gebruikers weg bij webmaildienst na verhuizing servers

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 5 januari 2010 08:03 uur

Internetgebruikers in Zuid-Afrika zijn niet blij met de verhuizing van de servers van de gratis webmaildienst Webmail.co.za. De beslissing om de servers in Europa te zetten, lijkt nu al nadelige gevolgen te hebben.

Volgens Netcraft heeft het bedrijf ergens in november zijn servers verhuisd van Zuid-Afrika naar het Nfrance Datacenter in Parijs. Dit lijkt een redelijk onbelangrijke verandering, maar voor de Afrikaanse gebruikers heeft het veel gevolgen, schrijft MyBroadband News.

De webmaildienst had zijn populariteit voor een groot deel te danken aan het feit dat het gebruikers in staat stelde via goedkope ‘local only’ adsl-accounts hun mail te lezen. Sinds de verhuizing van de servers werkt de maildienst niet meer op die accounts. “De lokale hosting was één van de belangrijkste pluspunten van de dienst Webmail.co.za”, reageert een gebruiker.  Nu dat voordeel er niet meer is, zal een deel van de gebruikers waarschijnlijk overstappen naar diensten als Gmail en Hotmail.

Naar verluidt is de belangrijkste reden van de verhuizing de hoogte van de datakosten geweest. In Zuid-Afrika is het gebruikelijk om 5 tot 10 cent per MB voor dergelijke hostingdiensten te berekenen. Dat is vele malen hoger dan bij internationale hostingdiensten.

Toch lijkt de verhuizing nu al effect te hebben op de populariteit van de dienst. De Zuid-Afrikaanse webmaildienst had in september nog circa 828.000 geregistreerde gebruikers en zo’n 33,5 miljoen pageviews. In november was het aantal leden al gedaald tot 732.000.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.