Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

‘Amerikaan kijkt online 182 video’s per maand’

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 8 januari 2010 08:04 uur

De gemiddelde Amerikaanse internetter bekijkt 182 video’s per maand. Dat komt neer op ruim twaalf uur aan video per maand per persoon.

Dat stelt het Amerikaanse bureau Comscore op basis van gegevens van 170 miljoen internetgebruikers. In de maand november werden bijna 31 miljard video’s gestart door Amerikaanse internetters, zo heeft het bureau berekend.

De sites van Google, waaronder Youtube, zijn veruit het populairste adres om video’s te bekijken. Ruim 39 procent van alle in de VS bekeken video’s, is hier te vinden. In de maand november werden zeker 12,2 miljard video’s van Youtube door Amerikaanse internetgebruikers aangeklikt.

De site Hulu.com staat op de tweede plaats met ongeveer 924 miljoen bekeken video’s in november, gevolgd door Viacom Digital (500 miljoen video’s, circa 1,6 procent) en Microsoft (480 miljoen, 1,5 procent).

Per persoon
Het zal geen verrassing zijn dat Google ook bij het gemiddeld aantal bekeken video’s per bezoeker het hoogste scoort. De Google-sites trokken in november 128 miljoen uieke bezoekers die per persoon ruim 94  video’s bekeken. Overigens is 99 procent van de Youtube-filmpjes bekeken via de Youtube-site zelf.

Duidelijk is dat het bekijken van videofragmenten op internet gewoongoed is geworden de afgelopen jaren. In maart 2006 werden er nog 3,7 miljard streams bekeken, zo blijkt uit oude berichten. Toen keken Amerikanen gemiddeld nog 100 minuten online video per maand.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.