Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

SIDN verbetert whois merkbaar

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 22 juli 2006 18:24 uur

Na al het gefit op de SIDN vandaag eens precies het omgekeerde. Roelof en Patrick mijn complimenten voor het daadwerkelijk merkbaar uit de brand helpen van de SIDN deelnemers wiens diensverlening problemen ondervond door de ondermaatse (who)is functionaliteit om de beschikbaarheid van een domeinnaam te controleren en het getoonde lef voor de snelle installatie en gebruiksstelling hiervan.

Voor buitenstaanders, de SIDN kondigde op vrijdag (gisteren) aan die direct zijn doorgevoerd om de (who)is dienstverlening voor registrars te optimaliseren.

Deze maatregelen zijn de volgende:

Ten eerste zal een verbeterde “Traffic shaper” worden geïnstalleerd en in gebruik genomen. Deze stelt ons in staat de grote hoeveelheid verkeerd gebruik van de Whois via de commandline interface terug te dringen. De Traffic shaper controleert of de bevrager geautoriseerd is om gebruik te mogen maken van deze dienst. Hoewel deze “Traffic shaper” is getest, is er gekozen voor snelheid van het implementeren van deze maatregel. Een uitgebreide ‘load & stress’ test is hierbij achterwege gelaten.

De tweede maatregel is van toepassing op de webinterface. Hier zal ee beperking van 50 bevragingen per dag per IP-nummer op de IS-functie worden ingesteld. Hiermee worden geautomatiseerde bevragingen tegengegaan. SIDN heeft voor haar registrars de commandline interface hiervoor ingericht.

Bron: SIDN

Direct na de in werkingstelling van deze nieuwe maatregelen was de beste (who)is performance sinds weken te zien, aldus de WhoisMonitor.nl. Dus daarmee is het zichtbaar en controleerbaar verbeterd! Nogmaals complimenten aan de SIDN!!!

whois bereikbaarheid sidn

Bron: www.whoismonitor.nl

alrik, 22 juli 2006 10:35 pm

Staat er mooi grafisch op zo!:)

En idd chapeau SIDN!

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.