Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Plasticfiber de vervanger van koper?

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 15 januari 2008 08:01 uur

PlasticfiberPlasticfiber is de vervanging van de koperen lastmile infrastructuur, zo stellen de bedrijven en universiteiten die meewerken aan het project Pof-All (Paving the Optical Future with Affordable Lightning-fast Links). Plasticfiber zou makkelijk aan te sluiten zijn en kan snelheden van 1GBps over 100 meter behalen en 100MBps over 300 meter.

Volgens de deelnemers aan Pof-All is het belangrijkste voordeel van plasticfiber tegenover koperen bekabeling, dat plasticfiber geen last heeft van elektronische interferentie en dus gewoon langs bestaande elektronische bekabeling kan worden aangelegd. Daarnaast kunnen plasticfibers in tegenstelling tot fragiele glasvezels door vrijwel iedereen worden aangelegd, zo meldt NewScientist.

Het Pof-All project hoopt dat 80% van de Europese huishoudens en bedrijven binnen 15 jaar op plasticfiber aan zijn gesloten. Of dat gaat lukken lijkt me twijfelachtig, omdat er ook succesvolle proeven worden gehouden, waarbij er met de bestaande koperen infrastructuur hoge snelheden worden behaald en draadloos internet zal ook telkens populairder worden.

Sebas, 15 januari 2008 2:56 pm

[quote]
Plasticfiber zou makkelijk aan te sluiten zijn en kan snelheden van 1GBps over 100 meter behalen en 100MBps over 300 meter.[/quote]

En hoeveel damping heb je na give or take 1800meter?

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.