Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Tilburg wil gratis wifi-netwerk aanleggen

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 15 januari 2010 08:03 uur

Inwoners van Tilburg krijgen mogelijk in heel de stad toegang tot een gratis wifi-netwerk. De gemeente laat dit jaar onderzoeken of er een draadloos netwerk aangelegd kan worden.

Met zo’n netwerk kan de gemeente haar dienstverlening verbeteren, stelt de Tilburgse wethouder Johan van den Hout van Modern Bestuur. “Zo gebruiken de parkeercontroleurs en stadstoezichthouders een pda, waarmee zij hun werk in de stad kunnen uitvoeren. Dit zou goedkoper kunnen met een wifi-netwerk.”

Maar ook inwoners en bezoekers van de stad kunnen hiermee gebruik maken van allerlei toepassingen zoals het opzoeken van winkels en restaurants, bushaltes en parkeergarages, aldus Van den Hout.

Pilot
Nog dit jaar wil de gemeente op kleine schaal een pilot starten waarbij een aantal access points wordt geïnstalleerd. De pilot moet duidelijk maken wat de behoeftes van de inwoners zijn, wat het gaat kosten en of het te realiseren is, zo laat een woordvoerder van de gemeente tegenover ISPam.nl weten.

Eind van dit jaar moet er definitief besluit worden genomen of het netwerk er komt of niet. De gemeente wil het beheer van het netwerk uitbesteden aan een externe partij. Wie dat wordt is nog onbekend. Volgens de gemeentewoordvoerder zijn er tot dusver nog geen partijen benaderd.

Overigens is tet Tilburgse initiatief afgekeken van de stad Luxemburg waar een delegatie van de gemeente eerder is gaan kijken. Deze week was een delegatie uit de stad Luxemburg hier op bezoek om hun ervaringen met gratis wifi in de stad met het gemeentebestuur te delen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.