Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

SIDN: 90% van de deelnemers bekend met DRS5

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 19 januari 2010 08:03 uur

Ruim 90% van de SIDN-deelnemers is bekend met het feit dat het Domein Registratie Systeem vernieuwd gaat worden met de komst van DRS5. Een minder groot deel, ca. 60%, laat weten ook bekend te zijn met de nieuwe EPP-interface, een op XML-gebaseerde communicatielaag. Dat blijkt uit onderzoek van de SIDN.

Deelnemers geven de SIDN een 3,65 – op een vijfpuntenschaal – voor de communicatie. Omgerekend naar een rapportcijfer zou dit een 7.3 zijn. De meeste deelnemerd (91%) volgt de communicatie per e-mail of op de website (67%), maar de nieuwe SIDN weblog doet het zeker niet slecht met een bereik van 49%. Ook zijn deelnemers erg te spreken over de regionale bijeenkomsten die op diverse plaatsen in het land gehouden zijn.

Inmiddels is de eerste pretest met 5 deelnememers succesvol afgerond. Deze week volgt een tweede test met een select aantal groep deelnemers. De bedoeling is dat eventuele onbekende fouten naar boven komen. De SIDN zal deze dan op 1 februari a.s. publiceren in een known-error lijst, waarna de testomgeving voor alle registrars open gaat. Op 17 maart a.s. moet DRS5 in productie gaan.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.