Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Denit start met ‘groene’ hosting

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 20 januari 2010 08:03 uur

Denit Hosting Solutions compenseert zijn energieverbruik sinds kort met de inkoop van groene energie. ‘We vinden dat we onze verantwoordelijkheid moeten nemen.’

Denit, dat zijn servers heeft draaien in het Amsterdamse DC2 van KPN, maakte al voor de helft gebruik van windenergie. De andere helft van de energie wordt nu ingekocht via Cleanbits bij de WindUnie. Hiervoor heeft Denit Hosting een contract gesloten met Cleanbits, een organisatie die probeert sitebeheerders, providers en datacenters milieubewuster te maken.

Volgens de provider betekent dit dat jaarlijks voor 625.145 KWh aan groene energie via WindUnie wordt ingekocht. “Dit komt overeen met het besparen van de uitstoot van bijna 394.000 kilo CO2, vergelijkbaar met het rijden van 2.461.508 kilometer in een gemiddelde auto met benzinemotor”, vertelt Edwin Cornelissens, mede-oprichter en directeur van Denit.

“Eerder zijn we onder meer overgestapt op virtualisatie om zo het aantal fysieke servers terug te brengen, maar we vonden dat we dit ook moesten doen om zo ons eigen steentje aan het milieu bij te dragen”, aldus Cornelissens. Het initiatief betekent dat alle klanten van Denit nu ‘groen’ gehost worden.

Mark, 20 januari 2010 11:05 am

Hoezo is dit nieuws? Er zijn meerdere partijen die "groene" hosting aanbieden en vanuit het oogpunt van energie besparing over gaan op virtualisatie.

herman, 20 januari 2010 12:24 pm

wat ik eruit op maak is het niet een besparing op virtualiseren, maar uitstoot compensatie voor het gebruik van datacenters, voor een beter milieu. Prima insteek lijkt me. Er zijn inderdaad meerdere partijen die dit al doen, ben benieuwd welke partijen zullen volgen.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.