Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Bits of Freedom gooit het bijltje er bij neer

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 22 juli 2006 22:26 uur

Nu ze eigenlijk het hardst nodig zijn stopt Bits of Freedom, ookwel bekend als BOF er mee. BOF zette zich sinds de oprichting in 2000 in voor de grondrechten in het digitale tijdperk. Echter lukte het keer op keer maar nauwelijks om een sluitende begroting te creeeren en zodoende zijn ze genoodzaakt om het dagelijkse gevecht om de grondrechten in het digitale tijdperk te staken.

Van de twee medewerkers van Bits of Freedom (Sjoera Nas) zal in dienst treden van het College Bescherming Persoonsgegevens en daar hopelijk de strijd die zich dan voornamelijk op privacy zal richten voortzetten. Daarnaast zullen de Big Brother Awards eveneens nog elk jaar worden uitgereikt aan personen, bedrijven of instellingen die de privacy van burgers ernstig geschonden hebben.

Ook voor ISP’s is het stoppen van Bits of Freedom een nekslag, gezien ze een centrale rol hebben gespeelt in het gevecht tegen ondermeer de dataretentiewetgeving en daarnaast in zaken aangaande privacy, zoals het afstaan van gegevens aan partijen als BREIN. Daarbij denk ik dat nu op het moment dat BOF het hardst nodigt is het bijltje er bij neer moeten gooien.

Overigens bedankt BOF ook een aantal partijen zonder wie Bits of Freedom het tot de dag van vandaag niet had uitgehouden, hierbij zijn de belangrijksten: Felipe Rodriquez, XS4ALL Internet bv en de stichting XS4ALL (inmiddels de stichting internet4all).

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.