Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Samenwerking tussen de NL-ix en de AMS-IX

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 25 januari 2010 08:05 uur

De AMS-IX en NL-ix zijn een initiatief gestart om meer samen te werken. Vanaf nu is het mogelijk om via een NL-ix aansluiting in een van de 32 POP-locaties door te verbinden met een van de 7 AMS-IX lokaties. Dat maakt de NL-ix bekend in haar 7e nieuwsbrief.

De NL-ix staat vooral bekend om zijn aanwezigheid in de vele datacentra. Niet enkel in Amsterdam, maar door heel Nederland kan een aansluiting genomen worden. Voor een aansluiting op de AMS-IX moeten providers echter aanwezig zijn op een van de AMS-IX-locaties die zich enkel in Amsterdam bevinden. Met deze samenwerking komt daar nu een eind aan: met één poort kan een provider zowel op de NL-ix als de AMS-IX verbindingen maken.

Verder heeft de NL-ix onlangs het aantal lokaties waar zij aanwezig is weten uit te breiden. Voortaan kan er ook een aansluiting genomen worden in het AKZO-datacentrum te Arnhem, waarbij de eerste gebruiker Dave Aaldering van Breedband Arnhem is. Ook het NUON/Ziggo datacentrum in Amsterdam is aangesloten, waarbij kabelaar Ziggo meteen een NL-ix aansluiting neemt. De POP in het TELE2 Gyrocenter te Amsterdam verdwijnt. Deze zal aan de overkant van de straat in het GYRO2-datacentrum van ReasonNet gevestigd worden.

Ook maakt de NL-ix bekend dat het de hoeveelheid bandbreedte in Groningen drastisch verhoogd heeft. Bij de Rijksuniversiteit en de SIG kan naast een NL-ix aansluiting nu ook een managed wavelenght aangeboden worden en is er meer bandbreedte beschikbaar voor zusterbedrijven Joint Transit en Open Peering. De NL-ix beschikt nu over een eigen fiber tussen Amsterdam en Groningen.

Andries Louw Wolthuizen, 25 januari 2010 11:42 am

Link naar de 7e nieuwsbrief: http://www.nl-ix.net/newsletter/NL-ixNews07.pdf

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.