Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Australische providers gaan zombie pc’s afsluiten

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 26 januari 2010 08:01 uur

Internetters die hun zombie pc niet opschonen moeten worden afgesloten. Dit staat in een richtlijn van de Australische Internet Industry Association (AIIA) waar alle grote Australische providers bij zijn aangesloten. De branche heeft van de Australische overheid onder dreiging van nieuwe wetgeving de opdracht gekregen om iets te doen aan het grote aantal zombie pc’s in Australie.

In de richtlijn die voor providers vrijwillig zullen hanteren, staat dat providers de zombie pc’s binnen hun netwerk dienen te identificeren. De bewuste internetters worden dan door de provider via telefoon of e-mail aangesproken. Indien de internetter geen actie onderneemt, kan de snelheid van de verbinding worden verlaagt of het wachtwoord van de internetter worden gewijzigd, waardoor de helpdesk moet worden gebeld.

Als uiterste remedie kan een internetter – die binnen een bepaalde tijd – de infectie van zijn pc niet oplost, weigert een virusscanner te installeren of waarbij er zoveel spam vanaf de zombie pc wordt gestuurd dat dit het netwerk overbelast, het internet abonnement eenzijdig worden opgezegd door de provider.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.