Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

AMS-IX verruimt capaciteit in Telecity2

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 27 januari 2010 08:02 uur

De Amsterdam Internet Exchange, beter bekend als de AMS-IX, is zijn capaciteit in het Amsterdamse datacenter Telecity2 fors aan het uitbreiden. Dankzij een nieuwe configuratie moet er over twee weken ongeveer 1,2 Tbps aan data doorheen kunnen.

De AMS-IX is druk bezig om nieuwe optische en ethernet switches te plaatsen waardoor het aantal 10 gigabit-poorten wordt uitgebreid. Dit moet ruimte bieden voor nieuwe klanten en het moet huidige klanten de mogelijkheid geven om uit te breiden.

De AMS-IX heeft nu een dubbel uitgevoerde MLX-32 ethernet access switch bij geplaatst. Ook krijgen 10 gigabit-klanten volledig optische Glimmerglass-switches. “We konden sinds eind vorig jaar vrijwel geen nieuwe poorten meer bijplaatsen op Telecity2. Onze bestaande setup daar was vol en de nieuwe kon nog niet geactiveerd worden totdat de uitbreidingen bij Telecity zelf rond waren”, legt AMS-IX-woordvoerster Cara Mascini desgevraagd uit.

Telecity2 verwerkt nu met pieken tot 300 Gbps. Met de nieuwe uitbreidingen is er voldoende capaciteit om te groeien tot 1200 Gbps op Telecity2.

Het internetverkeer dat via de AMS-IX verloopt groeit nog elkaar sterk.  In 2009 steeg het dataverkeer met ongeveer 55 procent tot ruim 1,7 miljoen TB.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.