Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Comcast start IPv6 pilots

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 28 januari 2010 08:11 uur

Comcast begint in april met drie pilots met IPv6 op haar netwerk. De grootste Amerikaanse provider zoekt naar klanten die mee willen doen met de pilots. Comcast verwacht dat de adoptie van IPv6 pas echt op gang zal komen, zodra het tekort aan IPv4-adressen echt nijpend wordt. Nu al met IPv6 testen is noodzakelijk, om er dan klaar voor te zijn.

Comcast gaat pilots met de drie fasen die er zijn bij de overgang naar IPv6:

  • Fase één: Een test met 6rd, een techniek die ontwikkeld is door de Franse ISP Free, die het mogelijk maakt om IPv6 verkeer te tunnelen via IPv4 adressen.
  • Fase twee: Native support voor IPv4 en IPv6 naast elkaar, dual-stack.
  • Fase drie: Het testen met een techniek die door Comcast Dual-Stack Lite wordt genoemd, met native IPv6 en waarbij IPv4-adressen bereikbaar worden via network-adres translation (NAT).

Elk van de die pilots zal drie tot zes maanden duren, afhankelijk van welke problemen ervaren worden. Op dit moment zoekt Comcast naar klanten die er aan mee willen werken.

Naast het beschikbaar maken van de verbindingen van klanten, heeft Comcast ook al haar DNS-servers al bereikbaar gemaakt via IPv6. Daarnaast is door Comcast een IPv6 Information Center website online gezet, waar alle informatie staat over de IPv6 plannen van het bedrijf.

Ondanks deze mooie initiatieven verwacht Comcast dat het mogelijk nog tot 2012 zal duren voor dat IPv6 daadwerkelijk in haar en in andere ISP-netwerken wordt geïmplementeerd. IPv6 zal pas echt belangrijk worden als de pool met IPv4-adressen daadwerkelijk opraakt. Om dan klaar voor IPv6 te zijn, is het nu wel al noodzakelijk om er mee te testen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.