Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Verslag nieuwjaarsevenement van Belgian Network Solutions

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 5 februari 2008 08:03 uur

Verslag nieuwjaarsevenement van Belgian Network Solutions (Benesol)Vorige week maandag ben ik op uitnodiging van Belgian Network Solutions (Benesol) met de Thalys naar Brussel afgereisd om de dinsdag er na het nieuwsjaarsevenement van Benesol bij te wonen, waarbij ondermeer een rondleiding door het Verizon datacentrum op het programma stond.

Vroeg opstaan
Om 7:30 uur ’s ochtends was ik al aanwezig bij Benesol, waar voor mij een werkplek was ingericht zodat jullie die dag niet van nieuws op ISPam.nl verstoken zouden blijven. Een uur later begon het programma met een ontbijt dat door Benesol was georganiseerd en was er de mogelijkheid om te netwerken met andere aanwezigen, waarna om 9:00 uur het benesol evenement begon met totaal vier presentaties op het programma.

Introductie Samuel De Wever
Voorafgaand aan de presentaties hield Samuel De Wever een introductie. Belgian Network Solutions is ongeveer 5 jaar geleden gestart als idee van Samuel. Het probleem was echter dat Samuel op dat moment 16 jaar oud was, en in tegen stelling tot Nederland is het dan vrijwel onmogelijk om een bedrijf te starten. Daarom vroeg Samuel zijn oudere broer Daan om het bedrijf voor hem te starten. Vanaf dat moment had Samuel zijn bedrijf en werd hij ondersteund door zijn oudere broer Daan en CTO Geert Hauwaerts, met zijn drieen maken zij tot de dag van het vandaag de directie uit.

Mijlpalen en nieuwe diensten
In 2007 is er bij Benesol veel gebeurt en Samuel zette de mijlpalen van 2007 daarom op een rijtje, waaronder de opening van de eisen suite in het Verizon datacentrum, de upgrade naar het 10Gbps IP-MPLS netwerk en de implementatie van hun eigen DWDM fiber backbone. Samuel had daarnaast ook een lijst met aankondigingen, het Benesol netwerk heeft nu ook native IPv6 ondersteuning en verbindingen met internet exchanges AMS-IX en Panap (Parijs), Benesol biedt nu zakelijke VOIP diensten aan waarop een Cisco IP SLA wordt afgegeven en als laatste heeft Benesol ‘cold corridors’ op haar datavloer geïmplementeerd.

Presentaties
De presentaties van Logix Belux, Minkels, Escaux en Juniper waren erg interessant, echter gezien dit voornamelijk product presentaties waren die ook veelal waren toegespitst op corporates en niet ISP’s heb ik deze niet samengevat. Al heeft de mogelijkheid van VMware om draaiende VPS’en zonder enige downtime van de ene naar de andere fysieke server te verplaatsen wel indruk op me gemaakt en daarom daarvan toch een vermelding.

Rondleiding Verizon Datacentrum
Na de presentaties was er de mogelijkheid om van een uitgebreide lunch te genieten, maar ook de mogelijkheid om een rondleiding door het Verizon datacentrum te krijgen. Uiteraard ging ik ook mee met de rondleiding. Het datacentrum zit in de kelder van het gebouw. Op één van de twee verdiepingen van het datacentrum heeft Benesol een volledige eigen afgesloten suite, waarbinnen zich ook weer meerdere cages binnen. Tijdens de rondleiding waren er enkele werklui bezig om een nieuwe cage aan te leggen in de suite.

Cold corridors
Belangrijkste onderdeel van de rondleiding was natuurlijk het tonen van de nieuw ‘cold corridors’ van Minkels die Benesol had laten aanleggen. De ‘cold corridors’ zagen er perfect en strak uit. Binnen de ‘cold corridor’ kan de temperatuur omhoog en zodoende was het daar ook zo’n 21C. Vanuit één van de cold-corridors waren ook de twee Cisco 7600-S core-routers van Benesol te zien en het patchpaneel van Benesol dat er zeer verzorgd en overzichtelijk uit zag.

Datacentrum voorzieningen
De rondleiding ging verder langs de HVAC ruimte waar de drie enorme airco installaties van het Verizon datacentrum staan, daarna kregen we de generatoren te zien, twee maal 825KVA, die in het geval van stroomuitval binnen 8 tot 10 seconden zijn opgestart en gesynchroniseerd zijn, mocht één van de generatoren niet werken of het synchroniseren niet lukken dan kan één van de generatoren de volledige load van het datacentrum op zich nemen.

Als laatste kwamen we langs de “gaskamer” waar de argonite flessen zijn opgesteld waarmee het datacentrum in geval van brand handmatig danwel automatisch wordt geblust. Wanneer één sensor rook meldt dan moet er handmatig worden geblust, wanneer er twee sensoren rook melden dan wordt er automatisch geblust. De suite van Benesol is uitgerust met twee redundante bluslussen (vier blusleidingen), één boven de datavloer en voor de cold-corridors ook één onder de datavloer. Daar,ee kwam de rondleiding door het Verizon datacentrum teneinde en gingen we weer terug naar het pand van Benesol om te lunchen.

Koffie met de directie van Benesol
Na de lunch heb ik met Daan De Wever, Samuel De Wever en Geert Hauwaerts gesproken, vooral benieuwd was ik naar wat Benesol uniek maakt. Allereerst is redelijk bijzonder hoe de broers samen het bedrijf hebben opgezet, Samuel De Werver is het gezicht van de organisatie en ook de drijvende kracht, terwijl Daan De Wever zijn eigen rol typeert als er op de achtergrond voor zorgen dat de specialisten hun werk kunnen. Geert Hauwaerts zorgt voor de techniek als CTO en neemt samen met Samuel de operationele beslissingen.

Verder is ook de werkwijze en filosofie achter Benesol uniek. Het gaat bij Benesol niet om zoveel mogelijk uren te schrijven, maar vooral om er voor te zorgen dat het werkt en dat Benesol de klant geen standaard oplossing aanbied maar een oplossing met toegevoegde waarde. Daan stelt dat ze bij Benesol niet op zoek zijn naar omzet maar naar winst en door de klant toegevoegde waarde (added value) te bieden, kun je die winst realiseren.

Hierna was het nieuwjaarsevenement alweer ten einde en ben ik richting station Brussel Zuid gegaan, waar ik weer met de Thalys terug richting Amsterdam ben gegaan.

Terugblik
Het nieuwjaarsevenement van Benesol was erg leuk en interessant, de presentaties van de sprekers waren op niveau. Verder het evenement gewoon perfect georganiseerd en alles goed geregeld. Ook voor mijn korte verblijf in Brussel/Diegem was alls perfect geregeld. In dat opzicht deed Benesol niet onder voor hoe goed STRATO het had geregeld toen ik in Berlijn was en dat is een groot compliment, gezien Benesol een relatief kleine onderneming is en STRATO honderden mensen in dienst heeft. Als ze hun klanten net zo behandelen als ze mij behandeld hebben, dan is de klant bij Benesol koning.

De foto’s:

Welkom bij Belgian Network Solutions
Benesol nieuwjaars evenement Welkom

De dames van de receptie die iedereen welkom heette
Benesol nieuwjaars evenement: Receptie dames 

Presentatie Samuel De Wever
Benesol nieuwjaars evenement: Presentatie Samuel De Wever

De zaal zat helemaal vol
Benesol nieuwjaars evenement: Zaal

In één van de cold-corridors van Benesol
Benesol nieuwjaars evenement: In de cold corridor

Glenn, 5 februari 2008 10:27 am

Hoe oud is die Samuel de Wever?

Arnout Veenman, 5 februari 2008 10:36 am

Samuel de Wever is dacht ik 22 jaar oud.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.