Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Registrartestomgeving voor DRS5 geopend

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 5 februari 2010 08:03 uur

Na een lange periode van voorbereiden, bouwen en testen werd op 1 februari 2010 de Registrartestomgeving (RTO) voor DRS5 opengesteld. Gedurende zes weken is deze testomgeving voor SIDN-deelnemers beschikbaar. In deze periode kunnen deelnemers de benodigde systeemaanpassingen voor DRS5 testen.

De testomgeving bestaat uit 5 delen, namelijk de nieuwe EPP-XMP interface, de nieuwe webinterface, de e-mail servicelaag en de nieuwe (private) registar en (publieke) WHOIS. Gedurende de zesweekse openstelling van de RTO is er op werkdagen van 07.00 tot 09.00 uur tijd gereserveerd voor onderhoud. De tijd is gereserveerd, maar dat betekent niet dat er ook dagelijks een onderhoudsvenster zal zijn. Als zij daadwerkelijk onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan de RTO zal de SIDN dit aankondigen op haar weblog. Er is voor deze vaste onderhoudsvensters gekozen om snel te kunnen anticiperen mocht er onverhoopt toch een bug in het systeem zitten.

Documentatie
In DRS5 zal SIDN haar registrars drie rapportages aanbieden. Deze zijn niet via de interface van DRS5 op te vragen, maar worden aangeboden via de registrarwebsite. De rapportages hebben betrekking op de domeinnamen en bijbehorende gegevens die een registrar in eigen beheer heeft. Inmiddels is de RC3 versie zowel in het Nederlands als Engels beschikbaar. De SIDN erkent dat hier fouten in kunnen zitten, maar verwerkt de feedback van de testers in de definitieve versie.

De handleiding is in een plain-tekst formaat beschikbaar, zodat deze makkelijk verwerkt kan worden door de deelnemers. Op 15 februari zal er een nieuwe NL-versie van de handleiding uitkomen. De nieuwe UK-versie volgt op vrijdag 26 februari.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.