Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Mach-IT.NET opent datacentrum in Dongen

  • Door
  • Veenman
  • geplaatst op
  • 9 februari 2010 08:05 uur

Mach-IT.NET opent onder de naam “Datacenter Dongen” een nieuw regionaal groen datacentrum op het bedrijventerrein in Dongen. Het nieuwe datacentrum wordt in fasen opgeleverd, de eerste fase voorziet in 100m2 datavloer. Bijzonder is dat het datacentrum wordt gekoeld met geconditioneerde buitenlucht.

De buitenlucht wordt met een luchtbehandelingsysteem van Toshiba geconditioneerd. De lucht wordt gefilterd en op de juiste temperatuur en luchtvochtigheid gebracht. Voor warme zomerdagen zijn er ook compressoren aanwezig met een totaal vermorgen van 125 Kilowatt, om het datacentrum op de juiste temperatuur te houden. Er wordt gewerkt met een ingangstemperatuur van 22C, die wordt ingeblazen in de koudegang op de datavloer.

De datavloer is voorzien van verschillende rookmelders die draadloos verbinding staan met een centraal brandmeld paneel en de brandweer. Voor het geval dat er brand uitbreekt zijn er verschillende CO2- en poederblussers aanwezig. In het geval van absolute nood kan er ook geblust worden met water. Op dit moment bekijkt men de mogelijkheden om elk rack van een eigen blusinstallatie te voorzien. Het core-rack is al voorzien van een CesaFlex blussysteem van fabrikant Saval. Deze blust automatisch met poeder wanneer de temperatuur hoger dan 69 graden wordt.

In juni 2010 zal het datacentrum op een eigen transformator van 170 KVa worden aangesloten door Enexis. Per rack is er op de datavloer 16 Ampère aan stroom beschikbaar. Dat is tevens het maximale ampère dat per rack leverbaar is. High Density hosting is niet mogelijk. Het datacentrum heeft geen centraal UPS-systeem, in elk rack wordt om stroomonderbrekingen op te vangen een eigen UPS-systeem geplaatst. Ook beschikt het datacentrum nog niet over een generator. Al is een aansluiting hier voor al wel gerealiseerd.

Het datacentrum is gevestigd op bedrijventerrein “Tichelrijt 2” in Dongen. Het pand heeft een totale oppervlakte van 220m2. Het datacentrum heeft een oppervlakte van 100m2 en biedt ruimte aan 45 racks. Daarnaast bevinden zich in het pand het eigen kantoor en een assemblageruimte. Klanten zijn niet afhankelijk van Mach-IT om toegang te krijgen, maar kunnen 24 uur per dag, 7 dagen per week zelfstandig het datacentrum betreden.

Het datacentrum is aangesloten op glasvezel van EuroFiber, via twee verschillende trajecten komen die uit in Amsterdam. In Amsterdam worden verschillende netwerken ontsloten, waaronder die van Signet, Grafix en Netrouting. Alle deze netwerken bieden naast IPv4 ook IPv6-connectiviteit.

De foto’s:

Maarten, 9 februari 2010 11:30 am

Een redundant verbinding van Eurofiber en dan aansluiten op een "netwerk" als netrouting. Net als elk ander netwerk in Grafix Alphen steunt dat hevig op Atrato en gbxs. Goedkoper kan het niet.

gompie, 9 februari 2010 12:59 pm

Hallo,

Er zijn wel meer netwerken in Alphen die niet hevig op atrato en gbxs steunen hoor.. dat is pure onzin... zo weet ik er toevallig eentje die ook een popje heeft in Grafix met een gemiddeld totaal verkeer van +/- 60 gigabit.

femke, 9 februari 2010 1:00 pm

is het niet al snel 70 graden aan de achterkant van een rack, als de inblaas al 22 graden bedraagt?

Eric, 9 februari 2010 2:16 pm

@femke
Zelfs bladeservers verwarmen niet +48 graden celcius. Reken op gemiddeld 15-20 graden verwarming. 22 graden is nog laag, veel datacenters gaan langzaam richting de 27 graden. Zie bijvoorbeeld: http://jwiersma.wordpress.com/2009/10/20/datacenter-temperatuur-de-uitdaging/ voor meer informatie.

Maarten, 9 februari 2010 3:05 pm

Welke netwerken zijn dat Gompie?

Tudududud, 9 februari 2010 3:36 pm

quote:Het core-rack is al voorzien van een CesaFlex blussysteem van fabrikant Saval. Deze blust automatisch met poeder wanneer de temperatuur hoger dan 69 graden wordt.

Ik mag hopen dat dat niet 'normaal' poeder is, anders mag je nadat ie 1 keer afgaat als je apparatuur wegflikkeren, en niet alleen in dat rack maar in de complete ruimte.

Pieter, 9 februari 2010 7:34 pm

Een datacenter zonder nsa en vesda+blusysteem lijkt me niet echt een datacenter?

Lennie, 10 februari 2010 10:51 pm

@Eric Wat ik mis in het verhaal is, wat ik al op verschillende plekken mensen heb zien aangeven:

Wat gebeurt er als er een probleem is met de koeling ? Dan zit je al snel op een veel hogere temperatuur. Dit heeft al veel mensen er van af gehouden volgens mij.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.