Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Domeinnamen met .biz sterk in prijs gestegen

  • Door
  • Edwin Feldmann
  • geplaatst op
  • 10 februari 2010 08:04 uur

De gemiddelde prijs die voor .biz-domeinnamen wordt betaald, is vorig jaar bijna verdubbeld. Vooral in het vierde kwartaal steeg de waarde van .biz-adressen sterk. Dat staat in het jaarverslag van domeinnaammakelaar Sedo.

De gemiddelde prijs voor een .biz-adres steeg van 442 euro in het eerste kwartaal tot ruim 2300 euro per domeinnaam in het vierde kwartaal van 2009. Gemiddeld over het hele jaar werd er voor .biz-adressen 1048 euro neergeteld, terwijl dat in een jaar eerder nog 536 euro was.

Volgens Sedo is de grote prijsstijging bij .biz-adressen te verklaren doordat er steeds meer .biz-adressen bij komen en omdat in september .biz-adressen met één karakter werden toegelaten.

Ook bij .org-adressen is een sterke prijsstijging waar te nemen. Tussen het begin en het einde van 2009 steeg de gemiddelde prijs voor een .org adres bij Sedo 754 tot 1427 euro. Gemiddeld leverde een .org-adres 1031 euro op (842 euro in 2008). Opvallend is dat de prijs van .info-domeinen juist is gedaald. De gemiddelde prijs van .info was in 2008 nog 570 euro, maar daalde vorig jaar tot 482 euro.

Het zal geen verrassing zijn dat .com nog altijd de populairste extensie is. Bijna driekwart van alle domeinverkopen bij Sedo bestond vorig jaar uit een .com.  De gemiddelde prijs die klanten van Sedo vorig jaar voor deze extensie betaalden is met 8,8 procent gestegen tot 1849 euro.

Punt-nl
In 2009 verhandelde Sedo in totaal 350 .nl-domeinnamen met een gemiddelde verkoopwaarde van 1359 euro, zo blijkt uit het rapport.  In een jaar tijd is de prijs van .nl-domeinen wel flink opgelopen van 1168 euro in het eerste kwartaal tot meer dan 1660 euro in het laatste kwartaal van het jaar.

In totaal verkocht de Duitse domeinnaamakelaar 38.675 domeinen voor bijna 55 miljoen euro. Dat is 5 procent meer dan in het jaar daarvoor. De duurste domeinnaam die bij Sedo van eigenaar wisselde, was fly.com (1,6 miljoen dollar, oftewel ruim 1,1 miljoen euro). Bij de Nederlandse adressen was sexcamera.nl met een verkoopbedrag van 32.500 euro.

ISPam.nl Job board

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...