Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Nog maar weinig SIDN deelnemers testen DRS5

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 15 februari 2010 08:03 uur

Nog maar weinig bedrijven hebben gebruik gemaakt van de testomgeving die de SIDN beschikbaar heeft voor haar deelnemers. In de eerste week hebben slechts een klein gedeelte van de registrars gebruik gemaakt van DRS5.

Als we de 88 deelnemers nader bekijken, zien we dat 88 registrars de webinterface gebruikt hebben om een mutatie uit te voeren. Totaal 62 registrars hebben de nieuwe EPP-XML interface gebruikt en één registrars heeft de e-mail servicelaag gebruikt. De SIDN is niet ontevreden over deze aantallen. Samen hebben zij meer dan 5000 transacties uitgevoerd.

De SIDN benadrukt dat de Register Test Omgeving (RTO) een productieomgeving is die straks na 17 maart als live omgeving gebruikt zal worden. Het is daarom belangrijk dat providers bekend raken met het nieuwe systeem, dat het huidige DRS4 zal vervangen. Wanneer mensen niets doen, bestaat de kans dat systemen na 17 maart niet meer werken.

Casper, 15 februari 2010 8:38 am

Ik vond de cijfers ook al erg weinig en was daardoor ook verbaasd dat de SIDN niet ontevreden is.

Wij hebben zowel de webinterface uitvoerig bekeken als de EPP interface getest. Als je dat opeens moet doen vanaf 17 maart heb je denk ik wel een probleem.

Japje, 15 februari 2010 1:32 pm

@casper ik meende dat de oude e-mail interface voorlopig toch bleef werken?

Maar het is verbazingwekkend dat er van de dik 2k deelnemers er maar 62 de nieuwe EPP-XML interface hebben getest in deze periode.

Maar goed, een conculega die zelf deelnemer is en geen intresse toont in de registratie procedure want 'het werkt toch' .. die kunnen we niet genoeg hebben ;)

Casper, 15 februari 2010 1:35 pm

@Japje: De oude e-mailinterface blijft dus niet werken. :)

Er is een nieuwe e-mailinterface waarbij grote delen gelijk zijn gebleven, maar ook een aantal punten is aangepast waardoor je echt wel aanpassingen moet maken. De verhuisprocedure is bijvoorbeeld helemaal anders. Je zult de e-mailservicelaag dus zeker moeten testen. Daarom vind ik het al helemaal vreemd dat er maar 1 bedrijf is die die service heeft getest.

Jeroen, 16 februari 2010 7:16 am

@ Casper: als er toch aanpassingen moeten komen liever in 1 keer over naar EPP.

Alleen ontzettend jammer dat Key Systems en de SIDN nu ontzettend verschillen ondanks dat het in principe hetzelfde systeem is. Bij KS mag je bijvoorbeeld wel naam en bedrijfsnaam wijzigen van een bestaande handle, bij de SIDN weer niet. Oftewel naam en bedrijfsnaam zijn alleen aanpasbaar indien de handle niet gebruikt wordt bij .nl domeinen.

Mark, 16 februari 2010 12:28 pm

@ Jeroen: wat heb je dan aan handles als je ze niet makkelijk aan kunt passen?

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.