Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Afilias neemt .mobi over

  • Door
  • Arnout Veenman
  • geplaatst op
  • 12 februari 2010 08:01 uur

Internet infrastructuur provider en .info-registry Afilias heeft het .mobi-registry dotMobi overgenomen. Voor de overname waren er al nauwe banden tussen Afilias en dotMobi. De technische backend van het .mobi-domein werd al vanaf de start door Afilias verzorgd.

Totaal zijn er op dit moment al 950 duizend .mobi-domeinen geregistreerd, waarvan er naar eigen zeggen 80% actief worden gebruikt. Omdat .mobi een sponsored Top Level Domein (sTLD) is – met een specifiek doel – blijven de veertien oprichters en andere stakeholders nauw betrokken bij het .mobi-domein in de dotMobi Policy Advisory Board (PAB) en de .mobi Advisory Group (MAG). Tegelijkertijd hopen de oprichters door dotMobi te verkopen, het .mobi-domein nog harder zal groeien onder de vleugels van Afilias.

Afilias is een grote speler als het aankomt op het leveren van backends voor registries. Naast het .info- en .mobi-domein levert Afilias voor .INFO, .ORG,  .aero, .ASIA, .AG (Antigua and Barbuda), .BZ (Belize), .GI (Gibraltar), .HN (Honduras), .IN (India), .LC (St. Lucia), .ME (Montenegro), .MN (Mongolië), .SC (the Seychellen), .VC (St. Vincent and the Grenadines). Afilias is verantwoordelijk voor de technische backend van maar liefst 15 miljoen domeinen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.