Journalistiek

Onpartijdig, onafhankelijk nieuws, uitsluitend in dienst van het branchebelang.

Open netwerken verenigd in ‘EU-Open’

  • Door
  • Randy ten Have
  • geplaatst op
  • 18 februari 2010 08:04 uur

Vier open netwerken in Nederland hebben besloten de krachten te bundelen in het samenwerkingsverband EU-Open. Doel is om de ICT-dienstverlening te verbeteren en uit te breiden. Vanaf 15 februari zijn de netwerken van de FR-IX, GN-IX, NDIX en ZOD-IX met glasvezelverbindingen aan elkaar gekoppeld. Daarmee is een ‘landelijke’ dekking ontstaan van regionale netwerken.

In de praktijk functioneren de netwerken als ééngeïntegreerde infrastructuur: één open digitale marktplaats. Op de marktplaats is een breed aanbod aan ICT-diensten te vinden, zoals internet, VoIP-telefonie, externe back-up, hosting, server- en werkplekbeheer en nieuwe diensten voor beveiliging, onderwijs, videocommunicatie en samenwerking. Daarmee ontstaat een dekking in een groot deel van Nederland.

Een dergelijke samenwerking was eerder al te zien tussen de NDIX en Ziggo Zakelijk. Klanten van de laatste accessprovider konden in delen van Nederland meteen ontsloten worden, zonder twee (dure) fysieke aansluitingen in te kopen. Met de koppeling van de vier exchanges zijn er voor klanten nog meer mogelijkheden. Zo kan een internetprovider uit Enschede die aangesloten is op de NDIX een koppeling nemen met bijvoorbeeld transit van Essent en deze laten ontsluiten in Groningen.

Door deze samenwerking ontstaan er minder losse eilanden van verschillende kleinere netwerken. Zij kunnen hiermee nu ook beter concurreren met de gevestigde landelijke netwerkaanbieders. Jeroen van de Lagemaat, directeur van de NDIX is dan ook duidelijk tegen andere open netwerken: “Sluit u aan!”. Klanten genieten nu van een groter aanbod van diensten en voor dienstaanbieders wordt de afzetmarkt vergroot.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

De jaarcijfers bekeken: Hostway
nachnahme kreditkarte zahlen: Den perfekte basis-tee for mig er i viscose(blanding), falder tungt og løst, er tynd, har bådu...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!